foto's Tengbeh Kamara

BOYS WON'T BE BOYS The Next Generation

BOYS WON'T BE BOYS / Rikkert van Huisstede
di 20 dec - za 24 dec

In het kader van The Chosen Family Show-ho-ho in de Grote Zaal organiseren BOYS WON'T BE BOYS en Theater Bellevue een voorprogramma in de kleine zaal met inspirerende jongeren tussen 12 en 23 jaar, die ook hun perspectieven op mannelijkheid delen. Verwacht expressieve dans, schurende spoken-word, kwetsbare muziek en kledingstukken die om je oren vliegen! 

In aanloop van de week voor Kerst krijgen zij in workshopsessies over gender, identiteit en familie de kans hun persoonlijke verhalen tot (gezamenlijke) performances om te zetten. Wat betekent mannelijkheid en waar voel je je veilig genoeg om alle regels los te laten? De jongeren worden op het podium ontvangen en begeleid door hosts Mats Lodenstijn en Pompadó Z.R. Martha.  

Spelers per avond

20 december 
host Mats spelers Guus, Samaël, Syd, Kamil

21 december
 
host Mats spelers Elliot, Clue, Jelle, Jordan, Mckieron, Fiankson

22 december

host Pompadó spelers Mark, Bote, Jelle, Moos, Willemijn, Gyliano, Justin

23 december

host Pompadó spelers Jayliah, Jeleysa, Jesper, Robin, Sammy

24 december

host Pompadó spelers Bebe, Jeroen, Neo, Stevanio

The Chosen Family Show-ho-ho

Om 20:30 uur kun je in de Grote Zaal naar het speciale programma van BOYS WON'T BE BOYS dat zij presenteren als alternatief voor het traditionele familiediner. In een wervelende eindejaarsshow delen acht leden van BOYS WON'T BE BOYS hun persoonlijke verhalen, door middel van theater, mime, kleinkunst, drag, popmuziek, hiphop dance, klassiek ballet en videokunst. Met Rikkert van Huisstede als hokjes-doorberekende, zingende host in mini-jurk. 

The Chosen Family Diner

Schuif vanaf 18:45 uur aan bij het leukste familiediner met vrolijke zielsverwanten. In Theatercafé De Smoeshaan geniet je voor een zachte prijs van een familiediner met nieuwe tradities, één waar je met een dikke glimlach vertrekt om je onder te dompelen in het spektakel van The Chosen Family Show- ho-ho

Pay What You Can

Wij gunnen iedereen een bezoek aan The Chosen Family Show-ho- ho. Alleen is dit niet voor iedereen haalbaar in deze dure tijden. Kun je het nu zelf eigenlijk goed missen dan kun je wat meer voor jouw kaartje betalen zodat wij ook een tarief kunnen aanbieden naar mensen die krap zitten. 

Als je kaarten koopt zie je 3 verschillende prijssoorten. De bovenste prijs is het reguliere tarief, de toegangsprijs die door ons is vastgesteld. Kun je gerust iets meer betalen kies dan Pay what you can-L. Zit je even krap, of moet je voor langer de hand op de knip houden? Kies dan Pay what you can-S. Boek je voor beide programmaonderdelen kun je verschillende prijssoorten combineren. 

Eenmalige donatie

Vind je het ook belangrijk dat Theater Bellevue samen met theatermakers bijzondere programma’s als deze kan maken? En hiermee ook een maatschappelijk thema kunnen agenderen en op een theatrale manier kunnen delen met een groot publiek? Dan kun je ons helpen door een eenmalig donatie te doen via de donatiepagina. Alle bijdragen stemmen ons dankbaar.

Credits

idee / concept Nico Tillie en Rikkert van Huisstede
hosts Mats Lodenstijn en Pompadó Z. R. Martha
regie Tamar Lagas
eindregie Rikkert van Huisstede
decor & aankleding Geke Schalkwijk
productie Luuk van de Ven

The Chosen Family Show-ho-ho en BOYS WON'T BE BOYS The Next Generation worden geproduceerd door Theater Bellevue en BOYS WON'T BE BOYS en financieel ondersteund door de Provincie Noord Holland, Fonds Cultuurparticipatie, Stichting Melanie, Emancipator, AMVJ Fonds, Janivo Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Meer over de makers

BOYS WON’T BE BOYS is een wervelende collage van mensen die zingen, dansen, dichten, grappen, musiceren en vertellen over hun persoonlijke levens. Ze stellen zich kwetsbaar op in hun verhalen rond het thema mannelijkheid. Iedereen heeft dagelijks te maken met verwachtingen die horen bij het hokje waar je in geplaatst bent. Het is daarom opvallend dat nadenken over gender wordt gezien als iets voor gemarginaliseerde groepen. Is het niet voor iedereen fijn om los van stereotypen te leven? 

"We mogen er trots op zijn dat we open zijn, lief of flamboyant. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn lang niet zo groot als we onszelf wijsmaken." aldus initiator Rikkert van Huisstede.


Of je nou bouwplaatsmanager of musicalster, hetero of homo, jonge vader of dragqueen, non-binair, transgender of intersekse bent, niemand past precies in de krappe hokjes “man” of “vrouw”. De spelers van BOYS WON’T BE BOYS weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en komen we dichter bij elkaar.