foto Marc Roodhart

Eindpresentatie Theater Lab: Mijn complexe hoofd

Meervaart Jong / Theater Bellevue
wo 18 jan - zo 22 jan

Meervaart Jong ging voor dit Theater Lab de samenwerking aan met de Junior Schrijvers van Theater Bellevue en met Uitgeverij international theatre & film books (it&fb). Tijdens Theater Lab worden de teksten van de Junior Schrijvers van Theater Bellevue gepresenteerd door spelers van Meervaart Jong en praten we na met alle makers.

Schrijvers en spelers werkten in dit project zowel met als los van elkaar. Het programma bestond uit workshops en schrijfsessies. Tijdens dit schrijfonderzoek ontstonden teksten die persoonlijk en urgent zijn, teksten die de wereld bevragen. Teksten die verwijten en boosheid in zich hebben, maar ook verwondering en hartstocht. Teksten die het materiaal werden van een montagevoorstelling: het onderzoek op de vloer naar de vormgeving van taal.

“Ik vroeg hem mij te helpen 
Mijn lege handen impliceerden 
dat ik hem nodig heb 
Ik zei drie keer dankjewel  
twee keer sorry 
voor het storen 
of bestaan 
Ik keek hem in de ogen 
Die keken naar de grond  
toen naar 
de rest van mij”   

Pay What You Can

Wij gunnen iedereen een bezoek aan deze eindpresentatie. Alleen is dit niet voor iedereen haalbaar in deze dure tijden. Kun je het nu zelf eigenlijk goed missen dan kun je wat meer voor jouw kaartje betalen zodat wij ook een tarief kunnen aanbieden naar mensen die krap zitten.  
Als je kaarten koopt zie je 3 verschillende prijssoorten. De bovenste prijs is het reguliere tarief, de toegangsprijs die door ons is vastgesteld. Kun je gerust iets meer betalen kies dan Pay what you can-L. Zit je even krap, of moet je voor langer de hand op de knip houden? Kies dan Pay what you can-S.  

Meer over de makers

OVER BIRGIT VAN DER JAGT 
Birgit van der Jagt is theaterdocent, regisseur én toneel-en scenarioschrijver. Ze is inmiddels meer dan 20 jaar op verschillende plekken actief als theatermaker. Bij Meervaart Studio en Meervaart Jong maakt Birgit vooral Coming of Age stukken met een luguber randje waar de humor zeker niet ontbreekt. De laatste voorstelling was een samenwerking met Jakop Ahlbom Company. 
 
OVER SHERALYNN ADRIAANSZ 
Sheralynn is een autodidact theatermaker die trajecten volgde bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater, Speeltheater Holland en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde ze zich verder als theatermaker onder de vleugels van Likeminds. Haar voorstellingen zijn vaak theatrale vertellingen waarin ze, met een vleugje humor, kritisch kijkt naar maatschappelijke kwesties. Hierbij zet ze (een deel) van haar persoonlijke verhaal in, om grote maatschappelijke kwesties aan te kaarten. 
 
OVER HELEEN VAN WIECHEN 
Heleen maakt het liefst voorstellingen op locatie, met taal die rondom zo’n plek leeft. Van interviews tot snelkookschrijfsessies: alles kan materiaal zijn voor een nieuwe theatertekst, die altijd gaat over de wereld om ons heen. Naast haar werk als theatermaker, geeft ze schrijf- en acteerworkshops, werkt ze voor Uitgeverij it&fb en start ze dit najaar een community-project, samen met een fotograaf en een interviewer, dat ongetwijfeld ook uitloopt op een boek.