Foto Peggy Kuiper

All Men Must Die

Eva Bartels
Op locatie
za 15 apr - za 29 apr

Moeten alle mannen écht dood? Kun je geweld bestrijden met geweld? Is destructie noodzakelijk om tot het broodnodige nieuwe geluid te komen? Eet elke revolutie haar eigen kinderen op? 

Let op! Deze voorstelling speelt op locatie

Kunstenaar en schrijver Valerie Solanas stelt zich in haar radicaal-feministische manifest uit 1968: S.C.U.M., Society for Cutting Up Men een wereld zonder mannen voor. Was ze ironisch of was het haar bittere ernst? En is dit een manifest dat we een podium moeten geven? Eva Bartels neemt deze vragen mee en spiegelt het manifest uit de jaren ‘60 aan de huidige tijd. Ze herschrijft de tekst tot een S.C.U.M. 2.0. Verwacht een anarchistische én verbindende voorstelling in een wereld voorbij het patriarchaat.       
 
Mothers of Art’ is een tienluik waarin Bartels nieuw licht op vrouwelijke, onderbelichte kunstenaars schijnt. Kunstenaars op wiens schouders Bartels werk staat. De eerste twee delen gingen over Leonora Carrington en Irma Stern (Fringe Award 2022). In het derde deel, ALL MEN MUST DIE word je meegenomen in het leven en werk van de woedende, zoekende en activistische Valerie Solanas.
Eva Bartels (interdisciplinair kunstenaar) maakt expressief, interdisciplinair en onderzoekend theater waarin ze zichzelf en de wereld kritisch onder de loep neemt en niet bang is zichzelf publiekelijk in eigen voet te schieten. Haar voorstellingen zijn afspiegelingen van haar onderzoeksproces en haar zoektocht om samen nieuwe horizonten te vinden. Via verschillende media, waaronder beeldende kunst, theater, media, journalistiek, en persoonlijke verhalen vindt ze meerdere invalshoeken op hetzelfde thema. 


Bellevue op locatie

Studio Bartels
Tweede Weteringdwarsstraat 27
1017 SR Amsterdam
(let op: deze locatie is helaas niet rolstoeltoegankelijk)

Credits

Concept, spel en tekst Eva Bartels
Concept en tekst Han van Wieringen
Regie Silke van Kamp
Coaching/ scenografie Carly Everaert
Techniek Roel Leenders
Posterbeeld Peggy Kuiper
Make up Lucienne Venner
Productie Melissa Fontini
Koor coaching Alexandra Duvekot
Koor Lucy, Bram, Annelie, Mirre, Alexandra

Een coproductie van Stichting Studio Bartels en Via Rudolphi Producties, geproduceerd in de context van De Vrije Ruimte.