foto Laura Bakker

HERT

Teunie de Brouwer / Theater Bellevue
vr 29 sep - zo 21 apr

HERT is een persoonlijke voorstelling over de wondere wereld van angst. Over troosttonen en apathische stoeptegels die even de tijd nemen om naar je te luisteren. Een muzikale solo waarin we geborgenheid vinden bij de dingen om ons heen.

Diep vanbinnen zijn wij allemaal dezelfde bange blote mensjes die zoveel mogelijk dingen vasthouden en aangrijpen om maar niet geconfronteerd te hoeven worden met dat we bestaan. Dat we dingen kunnen voelen, dat we doodgaan en dat dat soms facking eng is.

"Lang heb ik zelf last gehad van paniek- en angstaanvallen. Wanneer ik dit opschrijf klinkt dit voor mij nog steeds een tikkeltje surrealistisch... Van huis uit ben ik namelijk behoorlijk nuchter. Type ‘boerenverstand’, niet aanstellen, hup, handen uit de mouwen. Dus toen ik voor het eerst te maken kreeg met psychische klachten dacht ik echt: 'Wat gebeurt er? Ik word geloof ik gek.'

Eigenlijk is HERT een voorstelling waarin zes jaar aan therapie vertaald is naar een stukje theater van vijftig minuten. Dus mocht je last hebben van angst, kom vooral, wie weet scheelt het je zes jaar van je leven."

Teunie de Brouwer

In de media

"Het liefst maak ik HERT voor mensen die zelf ook met angst leven. Wellicht voor een beetje herkenning en troost. En dat we er ook een beetje om kunnen lachen samen. Want hoe rot het ook voelt als je er zelf in zit, ik zie er ook de humor van in. Dat wij mensen, zo gecompliceerd als we zijn, het onszelf soms zo moeilijk kunnen maken." Parool

Bellevue Backstage

Eén keer per jaar geven we jonge makers de kans om bij ons in huis een nieuwe voorstelling te maken en te presenteren. Dit kunnen we doen dankzij de steun van drie particuliere fondsen. Eerder kon Teun Donders de solo Hendrik IV realiseren, dit keer is de beurt aan Teunie de Brouwer met HERT. En als door de reguliere programmering alle zalen gevuld zijn, presenteren we deze nieuwe voorstellingen gewoon einde middag op het achtertoneel van de Grote Zaal: Bellevue Backstage dus!

Credits

concept Teunie de Brouwer, Naomi Steijger
spel Teunie de Brouwer, Iris Bakker
regie Xander van Vledder, Naomi Steijger
tekst Femke Arnouts
muziek Iris Bakker
productie Annelies Hendrikse / Ilse Rotee

Bellevue Backstage wordt mogelijk gemaakt door een drietal private fondsen die zich de komende jaren aan het traject verbinden:  Stichting Melanie, De Leeuwensteinstichting en PBCF / Van Meeuwen Kan Fonds

 

Meer over de makers

Teunie de Brouwer is theatermaker en actrice en studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie in 2021. Op het toneel speelde zij in voorstellingen van de Toneelmakerij en Dronken Mensen en is zij op dit moment te zien in Komt een vrouw bij de dokter door Korthals Stuurman Theaterproducties. Daarnaast was Teunie te zien in serie SIHAME en verschijnt binnenkort in Dertigers en De Ring.