foto Laura Bakker

HERT

Teunie de Brouwer / Theater Bellevue
succesreprise
do 1 jun - zo 21 apr

HERT is een persoonlijke en muzikale voorstelling over de wondere wereld van angst. Over troosttonen en apathische stoeptegels die even de tijd nemen om naar je te luisteren. 

Diep vanbinnen zijn wij allemaal dezelfde bange blote mensjes die zoveel mogelijk dingen vasthouden en aangrijpen om maar niet geconfronteerd te hoeven worden met dat we bestaan. Dat we dingen kunnen voelen, dat we doodgaan en dat dat soms facking eng is.

"Eigenlijk is HERT een voorstelling waarin zes jaar aan therapie vertaald is naar een stukje theater van vijftig minuten. Dus mocht je last hebben van angst, kom vooral, wie weet scheelt het je zes jaar van je leven."

Teunie de Brouwer

Fysiek explosief en humoristisch verslag van een therapeutische rollercoaster

Theaterkrant

Publieksreacties

HERT is een voorstelling die met humor de impact van angstaanvallen op het dagelijkse leven van een jonge vrouw laat zien. Ook de zoektocht naar de juiste hulp, de absurditeit hiervan en de onmacht worden indrukwekkend en herkenbaar neergezet. Het geeft stof tot nadenken zonder dat het zwaar en therapeutisch wordt. Met de juiste toon zet het de schijnwerpers op de lelijke kant van het leven.”

“Brutaal en breekbaar, direct en onuitgesproken, dolkomisch en hartverscheurend.
Teunie en Iris raken ondanks (of dankzij) een razende collage van ogenschijnlijk losse scènes en invallen een voor velen herkenbare, maar zelden benoemde diepte. Niet te missen.”

“Een geweldige voorstelling. Twee vrouwen in topvorm. En wat een lef om zo open je angst te tonen.”

“Met HERT heeft Teunie de Brouwer bewezen om van uit een gevoel (angst) interessant en vlot toneel te kunnen maken. Kom graag terug.”

In de media

"Het liefst maak ik HERT voor mensen die zelf ook met angst leven. Wellicht voor een beetje herkenning en troost. En dat we er ook een beetje om kunnen lachen samen. Want hoe rot het ook voelt als je er zelf in zit, ik zie er ook de humor van in. Dat wij mensen, zo gecompliceerd als we zijn, het onszelf soms zo moeilijk kunnen maken." interview met Teunie in het Parool

Credits

concept Teunie de Brouwer, Naomi Steijger
spel Teunie de Brouwer, Iris Bakker
regie Xander van Vledder, Naomi Steijger
tekst Femke Arnouts, Teunie de Brouwer
muziek Iris Bakker
productie Annelies Hendrikse / Ilse Rotee

Deze voorstelling is ontwikkeld voor Bellevue Backstage
Bellevue Backstage wordt mogelijk gemaakt door een drietal private fondsen die zich de komende jaren aan het traject verbinden:  Stichting Melanie, De Leeuwensteinstichting en PBCF / Van Meeuwen Kan Fonds

 

Meer over de makers

Teunie de Brouwer is theatermaker en actrice en studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie in 2021. Op het toneel speelde zij in voorstellingen van de Toneelmakerij en Dronken Mensen en was te zien in Komt een vrouw bij de dokter door Korthals Stuurman Theaterproducties. Daarnaast was Teunie te zien in de series SIHAME, Dertigers en De Ring. Op dit moment is Teunie te zien als 'de blonde van Luv' in de nieuwe dramaserie Patty.