BIES

do 14 mrt - do 16 mei

BIES is hét Amsterdamse try-out podium voor cabaret en kleinkunst in Klein Bellevue. Elke maand een nieuwe editie in dat bijzondere zaaltje waar de grote cabaretnamen van nu hun eerste vlieguren maakten. Nergens is de sfeer zo intiem en zit je zo dicht op de huid van de artiest als hier.  

Je zit met je neus bovenop een goede grap die voor het eerst publiek gemaakt wordt. Soms zie je cabaretiers nog stoeien met hun materiaal, schaven aan hun programma’s. Dat maakt een avondje BIES ook persoonlijk, zonder pretenties. Bijzonder om al bij te zijn. Voordat deze artiesten de zaal plat spelen in de Kleine Komedie, Carré of andere podia.

BIES bestaat doorgaans uit 4 optredens van zowel gevestigde als nieuw cabarettalent. Een host praat de avond aan elkaar. De precieze line-up is vaak in een laat stadium helemaal rond, maar altijd veelbelovend. 

Line-up maart

Anne Neuteboom
Ronald Snijders
Daan van den Hoeven

presentatie: Jeffrey Spalburg

De serie BIES in Theater Bellevue wordt mede mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation

Meer over de makers

De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong, veelbelovend talent op het gebied van kunst en vormgeving. Creatieve makers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun dromen te verwezenlijken.