Foto: Sabine Rovers

10 Year Anniversary

Club Gewalt
do 23 nov - za 25 nov

Een beschaafde kringverjaardag verandert in een dampende arena waarin alternatieve vormen van conflicten worden uitgevochten. Een killjoy van een voorstelling, die alles behalve de vrede bewaart. Want peace is for political pussies en harmonie voor toondove fascisten. Party of the decade: FOMO guaranteed.

I.t.t. eerdere berichtgeving is de voorstelling ongeplaceerd.
Sorry voor deze late wijziging!


Club Gewalt
viert haar 10-year-anniversary. Tien jaar van liefde, art, rock & roll en het afstruinen van protestmarsen. Tijd voor een party! Of een tussentijdse evaluatie? Hoe rock & roll ben je als je het (politieke) gevaar buiten jezelf aanwijst en veroordeelt, zonder je eigen zonden als individu en collectief onder de loep te nemen? De veronderstelde meerstemmigheid laat bij nader onderzoek toch echt te wensen over. Dus aan het werk: redefine de harmonie, luister naar de individuele stemmen in het koor en let’s become better people.


"10 year anniversary is een brutale performance over privilege en racisme" NRC

"Zoals carnaval een vorm was om het over eenzaamheid te hebben, zo is ook het verjaardagsfeestje nu een dekmantel, dit keer om het over institutioneel racisme te hebben." De Volkskrant

Pay What You Can

(betaal naar draagkracht)

Bij een van de voorstellingen van deze titel kun je zelf de toegangsprijs kiezen die bij jou past. Als je kaartjes koopt kies je bij de prijssoort de prijs die jij kan missen. Dit kan lager zijn dan de standaardprijs, maar ook hoger. Kun je het goed missen en betaal je iets meer, dan maak je het mogelijk dat iemand anders minder betaalt. Je hoeft geen pas aan te schaffen of een speciale route te volgen. Je zit dus nergens aan vast. Behalve aan een mooie avond in ons theater.

Credits

concept Club Gewalt
performance Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi of Romy Vreden, Sanna Elon Vrij of Hélène Vrijdag
compositie Amir Vahidi, Robbert Klein
begeleiding en regie Khadija El Kharraz Alami
dramaturgie Anne van de Wetering
styling Maarten van Mulken
lichtinstallatie Wes Broersen, Nick Verstand (wiwo.studio)
technische productie Ate Jan van Kampen
geluidsontwerp Joost Muller
techniek Sander Klerx, Sipke Woudstra
productieleiding Andrea van Bussel
zakelijke leiding Rick Mouwen
artdirectors campagne MaartjeMerel
communicatie Merel Wildschut
pers Marlies Waters, Lonneke van der Loos

met dank aan Sarita Bajnath
In coproductie met O.
Met steun van Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam, Fonds 21, Stichting Diorapthe, Stichting Bevordering van Volkskracht

Meer over de makers

CLUB GEWALT is een muziek & performance-collectief uit Rotterdam. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het begin- midden en eindpunt is. Ze houden net zoveel van autotune als van Monteverdi. 

Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands en monumenten voor een verdrinkende stad. Ze zijn verslaafd aan hun publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit hun lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken. 
Eind 2019 werd Club Gewalt door de New York Times genoemd in de lijst met het beste theater uit Europa.