Foto: Annemieke van der Togt

De grote Un Dos Stress Kerstspecial

Un, Dos, Stress
zo 17 dec

Un, Dos, Stress is nieuw in theaterland. De chaotische voorstellingen zijn een genre op zich. Absurdistisch, vies, lomp, aandoenlijk, speels en treurig. Met De Grote Kerstspecial zetten ze met hun verbazingwekkende sketches en scènes het theater volledig op zijn kop. Kerst zoals je het nog nooit hebt gezien (en gevoeld).

De feestdagen saai, eindeloos of zelfs beangstigend? Ja, dat vonden wij ook. Daarom is er nu De Grote Un, Dos, Stress Kerstpecial. Het voorkomt geen gourmet bij je schoonfamilie, maar het maakt het wel dragelijk. Want na het zien van dit vervreemde kerstspektakel zullen de feestdagen voelen als een speeltuin en nooit meer hetzelfde zijn.

De enige rode draad zit in de kerstmuts. De arrenslee zit vol doemscenario’s en dat resulteert in de meest krankzinnige Top2000 ooit, het werkelijke verhaal van de drie koningen, een soort wijnproeverij en allerhande kerstwensen.

De Grote Un, Dos, Stress Kerstpecial is de snelste, goedkoopste en relativerendste weg naar het ultieme kerstgevoel. Enkele reis. Dat wel.

Komt allen tezamen, want… met kerst mag niemand alleen zijn.

Credits

regie Minou Bosua
techniek Marco Koppers
foto Annemiek van der Togt
ontwerp Anne Neuteboom
tekst en spel Thijs van de Meeberg, Remy Evers, Marco Lopes

Meer over de makers

Un, Dos, Stress over Un, Dos, Stress: “Lomp? Wij spreken liever over een ‘authentieke manier van vrij spelen.”

Thijs van de Meeberg gaf de kerstspecial van Un, Dos, Stress eerder al ★★★★★ en sprak over “een broodnodige frisse wind door het solistische cabaret landschap”

De moeder van Remy Evers over Un, Dos, Stress: “Het zijn lieve jongens, maar je moet ze niet bij elkaar zetten.”

Remy Evers: “Dit is zo mijn humor.”

Marco Lopes: “Het is dat het betaald… oh is het niet betaald?”