Don't wanna touch (14+)

Young Gangsters/DOX
wo 13 dec en do 14 dec

Een omhelzing, een kus, een schouderklop, boks of ferme handdruk. Het kan zo vanzelfsprekend zijn om elkaar aan te raken, maar soms is het doodeng. Want wat als je aanraking verkeerd begrepen wordt. Door de ander, of door de omgeving. 

 

In Don’t Wanna Touch duiken YoungGangsters en DOX vol in de angst voor aanraking en omhelzen we het ongemak. Met uitdagende scènes onderzoeken we liefdevolle, geweldadige, seksuele en vriendschappelijke aanraking. Waarom kan een simpele handshake al awkward zijn? Waar komt de schaamte vandaan bij sommige aanrakingen? En wanneer trek je een grens?

Regisseur Annechien de Vocht en choreograaf Simon Bus creëren samen met vijf energieke performers een spannende mix van hiphop en “actietheater”. Met (on)gemak, humor en kwetsbaarheid stellen we grenzen èn beuken we collectief door de hokjes rondom aanraking en intimiteit heen. Are you ready to be touched?


Nagesprek 13 dec

Na afloop van de voorstelling ben je welkom in de Speakeasy om na te praten met regisseur Annechien de Vocht en enkele spelers. Het gesprek wordt geleid door Xiara Esseboom, lid van de raad van de Toekomst van Bellevue. 

Credits

concept en regie Annechien de Vocht 
choreografie Simon Bus 
uitvoerenden Marius Mensink, Fuat Okatan (aka Tano Rivers), Balder Hansen, Eivinas Dziena, Phapbi Ngo 
muziek en geluidsontwerp Boris de Klerk 
decorontwerp Ruben Wijnstok 
dramaturgie Marijn van der Jagt

Meer over de makers

Annechien de Vocht is artistiek leider van YoungGangsters. Al ruim 10 jaar maakt YoungGangsters naam met ‘actietheater’: een zelfontwikkelde theatervorm waarin liefde en fascinatie voor geënsceneerd geweld wordt vertaald in voorstellingen vol slapstickgevechten, beeldspektakel en special effects. In 2019 maakte Annechien samen met DOX performers en choreograaf Guilherme Miotto de voorstelling Don’t Wanna Fight. Don’t Wanna Touch is het vervolg. 

Choreograaf Simon Bus staat bekend om een bijzondere eigen bewegingsstijl. Vanuit de fascinatie voor het ongemak van het dagelijks bestaan verkent Simon Bus de (soms extreme) veer- en zeggingskracht van zijn eigen lichaam. Na als performer gewerkt te hebben met veel bekende makers zoals Dunja Jocic, Shailesh Bahoran en Guilherme Miotto, maakt Simon Bus vanaf 2018 ook eigen producties zoals Febris (2020) en was dit jaar in verschillende steden te zien met Three Studies.