Foto: Marie Cécile Thijs

Kruimels

Jouman Fattal / Toneelgroep Maastricht
do 19 okt - za 21 okt

In Kruimels krijgt een teruggetrokken fictieschrijever de diagnose Alzheimer.

Om haar autobiografie te voltooien is ze afhankelijk van haar jonge, impulsieve hulp. Samen duiken ze in het verleden. Tijdens de dromerige tocht langs de rafelranden van het geheugen van de fictieschrijver ontdekken ze een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt. De voorstelling wordt muzikaal omlijst met indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore. De absurdistische droombeelden worden geënsceneerd door decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon. 

Op 19, 20 en 21 oktober is  Kruimels, een regie van Jouman Fattal onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht, te zien in Theater Bellevue. De tekst (Breadcrumbs) van Jennifer Haley is vertaald door Timen Jan Veenstra en zal voor het eerst worden opgevoerd in de Nederlandse theaters. In Kruimels, een poëtische en intieme voorstelling, vinden een oudere vrouw die aan Alzheimer leidt en een jongere vrouw elkaar in elkaars pijnlijke verleden. De hoofdrollen worden gespeeld door Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon

De voorstelling wordt muzikaal omlijst met indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore. De absurdische droombeelden worden geënsceneerd door decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon. De poëtische tekst van Jennifer Haley wordt vertaald door Timen Jan Veenstra. Kruimels is de tweede regie van Jouman Fattal bij Toneelgroep Maastricht.

 

Inleiding
Op 19 oktober is er een hele bijzondere inleiding voorafgaand aan de voorstelling Kruimels. De actrices Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon geven de inleiding zelf. Aanvang is 19.30 uur en de inleiding duurt ongeveer 30 minuten. 

Pay What You Can
(betaal naar draagkracht)

Bij een van de voorstellingen van deze titel kun je zelf de toegangsprijs kiezen die bij jou past. Als je kaartjes koopt kies je bij de prijssoort de prijs die jij kan missen. Dit kan lager zijn dan de standaardprijs, maar ook hoger. Kun je het goed missen en betaal je iets meer, dan maak je het mogelijk dat iemand anders minder betaalt. Je hoeft geen pas aan te schaffen of een speciale route te volgen. Je zit dus nergens aan vast. Behalve aan een mooie avond in ons theater.

Credits

spel Sylvia Poorta, Alidtcha Binazon
tekst Jennifer Haley
vertaling Timen Jan Veenstra
regie Jouman Fattal
muziek Elisabeth De Loore
decor- en kostuumontwerp Sarah Nixon

Meer over de makers

Regisseur Jouman Fattal: “Kruimels is een intrigerend stuk over de kracht van verhalen en de absurditeit van de geest, met twee geweldige vrouwen die aan elkaar gewaagd zijn. Ik werd verliefd op de droomwereld van Jennifer Haley. Een wereld die helemaal in lijn is met mijn eigen fascinatie voor het surrealisme en het onderzoek dat ik met die focus aan wil gaan met dit stuk. Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon schitteren in de hoofdrollen; ze dagen elkaar uit, zijn krachtig, kwetsbaar en nemen je helemaal mee in de belevingswereld van deze twee vrouwen van verschillende generaties. Met Timen Jans poëtische vertaling, Sarah''s prikkelende scenografie en Elisabeths gewaagde composities kijk ik ernaar uit deze droomwereld met het publiek te delen.”