Foto: Isabelle van Putten

Life Actually

Theaterduo STEL / Werkplaats Walhalla
di 7 nov en wo 8 nov

Welkom bij de romantische komedie. Het genre dat verguisd wordt, maar waar stiekem iedereen van smult. Net zoals met junkfood.

We weten dat het niet voedzaam is, maar wat smaakt die guilty pleasure heerlijk! De romcom belooft dat liefde het antwoord is op alles. Dat je soulmate zomaar in je schoot kan vallen, met als enige voorwaarde een minimale emotionele (en soms uiterlijke) transformatie. Wat een belofte! Wat een vooruitzicht! Wat nou als we in onze samenleving de zoetsappigheid van de romantische komedie beschouwen als een radicaal potentieel? Als medicijn tegen de polarisatie? Wat als we ervoor kiezen te geloven in de alomvertegenwoordigheid van liefde en zo ons cynisme verzachten? Zou de wereld daar een betere plek van kunnen worden?

In Life Actually ontmoeten een man en een vrouw elkaar in de foyer na een romcom te hebben gezien. In een absurde dialoog over de romcom raken ze zelf verstrikt in het genre. Een romcom over een romcom na een romcom.

Credits

tekst, concept en spel Thomas Claessens en Romy Moons, STEL
eindregie Daniël ’t Hoen
licht & decorontwerp Scott Robin Jun
fotografie campagnebeeld Isabelle van Putten
met dank aan Sanne Vanderbruggen, De Brakke Grond, Sarah Moermenas en Fie Revet
scènefoto’s Bas de Brouwer

zakelijke en productionele ondersteuning Werkplaats Walhalla

Meer over de makers

Romy en Thomas leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht. Samen vormen ze STEL, naar hun gelijknamige debuutvoorstelling. Deze was in 2021 te zien op Theater Aan Zee als onderdeel van Jong Werk. STEL schrijft, maakt en speelt voorstellingen waarin het banale gebabbel centraal staat. Als makers geloven zij dat de kern juist in de randzaken verscholen ligt. Hun personages raken daarom vaak de draad kwijt en weiden uit over onbenullige details. Maar in dat ontwijken van de essentie vinden ze elkaar en raken ze af en toe iets aan dat de situatie overstijgt. 

Romy Moons is in 2020 afgestudeerd als performer aan de Toneelacademie Maastricht en maakte en speelde sindsdien in verschillende samenstellingen, onder andere op Theaterfestival De Parade, en als onderdeel van het talentontwikkelingstraject van De Warme Winkel. Thomas Claessens studeerde in 2019 af van de acteursopleiding aan de Toneelacademie Maastricht en speelde sindsdien in voorstellingen van o.a. hetpaleis (Antwerpen). Met Hendrik Kegels maakt hij binnenkort de voorstelling tsjik tsjak wham, die in 2023 te zien zal zijn in theaters in België en Nederland.