Foto: Anne Claire de Breij

En ze maakte een kind

Nita Kersten & Sarah Sluimer / Orkater
wo 13 dec - zo 14 jan

‘Ik wieg mijn stem en veeg het snot van mijn woorden. Heb slapeloze nachten, omdat een lied me wakker houdt’

Zangeres en actrice Meral Polat schept de mogelijkheid om een kind vorm te geven op haar manier, als vrouw en als kunstenaar. In regie van Nita Kersten ontrafelt zij in een speciaal geschreven tekst van Sarah Sluimer het thema moederschap. Want we hebben de dood tot literatuur gemaakt en het sterven eindeloos weergegeven in de kunsten, maar het krijgen van een kind speelt op het podium nauwelijks een rol. Het geven van leven behoort nog steeds tot het intieme domein, waar moeders wonen en scheppende kunstenaars ver weg van blijven.

Regisseur Nita Kersten benaderde schrijver Sarah Sluimer en actrice en zangeres Meral Polat vanuit het verlangen om ruimte te creëren voor het thema moederschap in al haar verscheidenheid. Met de voorstelling En ze maakte een kind geven zij gezamenlijk vorm aan een nieuwe iconische moederrol.

Credits

spel, zang Meral Polat
tekst Sarah Sluimer
regie Nita Kersten
compositie Anne-Fay Kops, Meral Polat

Meer over de makers

Orkater is al vijftig jaar hét muziektheatergezelschap van Nederland, waar verhalen worden verteld die nu belangrijk zijn en waar muziek evenveel waarde heeft als taal. Orkaterproducties zijn direct, gevoelig, gewaagd en gul.