foto Hans Boddeke

Tofu Cowboy

Steyn de Leeuwe
wo 25 okt - zo 19 nov

Tofu Cowboy is een muzikale tragi-komische one man show over mensen die niet meer mee kunnen komen in de vaart van de huidige maatschappij. Over de dunne grens van wanneer je een zorgverlener en wanneer je juist zorgbehoevend bent. Over de stemmen in ieder zijn hoofd en over de eenzaamheid die ons verbindt. 

In de corona-tijd moest acteur Steyn de Leeuwe op zoek naar ander werk. Want op het toneel staan mocht niet meer. Hij besloot te gaan werken in de zorg. De enige beroepsgroep die nog wel applaus kreeg. Hij dompelde zich onder in de psychiatrie. Daar hielp hij een jaar lang een groep mensen, maar kreeg steeds meer last van de stemmen in zijn eigen hoofd.  

Tofu Cowboy is een krankzinnige, virtuoze, muzikale, borderline, one-man show. Na afloop vraag je af, wie is er nou eigenlijk gek?

 

Voor je het weet sta je in deze snelle samenleving buitenspel.

interview Steyn de Leeuwe in Trouw

"Tofu Cowboy is boeiend theater, waarin toneel, poëzie, muziek en alles daar tussenin samenvallen in een sterke performance" Scènes

"Steyn de Leeuwe maakt onemanshow over mentale problemen: ‘Voor je het weet sta je in deze snelle samenleving buitenspel." Trouw

"De solo bruist met een aanstekelijke energie. De magisch-realistische stijl waar Tofu Cowboy langzaam naar toe beweegt culmineert in een verrassend kwetsbare climax. " - Theaterkrant

Credits

concept, tekst en spel Steyn de Leeuwe
regie Titus Tiel Groenestege
composities Stathis Elio
lichtontwerp Yuri Schreuders 
muzikaal advies Eef van Breen 
kleding Nola van Timmeren
poster ontwerp Hans Boddeke 

Stielo Theater Producties in samenwerking met Out Of Office Productions 

Meer over de makers

Steyn studeert in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Na zijn studie is Steyn in diverse voorstellingen te zien, waaronder in Kees De Jongen (Toneelmakerij) en De Wijze Kater (Het Toneel Speelt). Ook was hij te zien in Shakespeare’s Much Ado About Nothing (NNT en Amsterdamse Bostheater), Le Bal (Jakop Ahlbom Company) en in de voorstelling en televisieregistratie van Pieter Kramer’s De Gelaarsde Poes (Ro Theater). 

Steyn speelde hoofdrollen in o.a. de rockopera O die zee, de Drentse Bluesopera , Woef Side Story, King Oeboe en het theaterspektakel Het Pauperparadijs. Hij speelt veel voor Out Of Office Productions, waaronder onlangs 14 het theaterspektakel. En nu produceren zij dus ook zijn eerste solo voorstelling. 

Met De Leedbewakers heeft hij afgelopen jaar de voorstelling én de korte film KØT gemaakt. Waarmee ze o.a. Op Lowlands stonden.  Op de televisie was Steyn onder andere te zien in de BNN producties TEQUILA, TRY BEFORE YOU DIE, VOC, BADGASTEN en de komedieserie WALHALLA. Ook was hij o.a. te zien in het Klokhuis, Dokter Tinus, Oh mijn hemel en onlangs nog in de Film Singel39 van Frank Krom.