foto Jenneke Boeijink

VROUWEJAARS 2023

Yora Rienstra, Teddy Tops
Try-out
wo 20 dec - za 23 dec

De oudejaarsconference is een traditie die begonnen is in 1954 door Wim Kan. Daarna heeft die traditie zich voortgezet. Ook wij, Yora Rienstra en Teddy Tops, weten niet beter dan dat we elk jaar op 31 december met het gezin voor de tv zaten en keken naar een man in een pak of met bretels aan die ons zijn kijk gaf op het afgelopen jaar.

Inmiddels zijn we in 2023 aanbelandt en vinden we dat het tijd is voor een Vrouwejaars.  In deze try out geven vrouwen uit verschillende hoeken in Spoken Word, Comedy, Zang, Columns en Acts hun blik op deze tijd. In grote en kleine onderwerpen.

De actualiteit door de ogen van vrouwen gehost door Yora en Teddy. Iedereen is welkom!

Line-up per avond

wo 20 dec Yora & Teddy, Nina de la Parra, Kim Schuddeboom, Malou Holshuijsen, Celine Schrama, Lotte Velvet, Vera van Zelm, Waal & Wind, Kiki Schippers, Wina Ricardo.

do 21 dec Yora & Teddy,Nina de la Parra, Kim Schuddeboom, Kiki Schippers, Malou Holshuijsen, Celine Schrama, Lotte Velvet, Vera van Zelm, Waal & Wind, Anne Neuteboom.

vr 22 dec Yora & Teddy,Nina de la Parra, Kim Schuddeboom, Malou Holshuijsen, Celine Schrama, Lotte Velvet, Vera van Zelm, Duraa.

za 23 dec Yora & Teddy, Nina de la Parra, Kim Schuddeboom, Kiki Schippers, Malou Holshuijsen, Celine Schrama, Lotte Velvet, Vera van Zelm, Waal & Wind, Duraa.

 

 

Credits

Met Yora Rienstra, Teddy Tops, Kim Schuddeboom, Nina de la Parra, Lotte Velvet, Kiki Schippers, Vera van Zelm, Celine Schrama, Malou Holshuijsen, Waal en Wind, Anne Neuteboom, Wina Ricardo, Duraa.
Muzikale begeleiding op piano Vera Marijt

Meer over de makers

Yora Rienstra is cabaretiere en programmamaker. Ze studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2009 won ze de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Hierna maakte ze achtereenvolgend zes solo voorstellingen. Daarnaast was ze vaste presentator van het BNN Vara tv programma Rambam. Ook had ze haar eigen kleinkunstradio programma op Radio 2. Sinds drie jaar maakt en presenteert Yora docu series bij de VPRO waaronder Half Holland Dakloos over de woningcrisis

Teddy Tops is programmamaker en cultuurjournalist. Ze presenteert het VPRO-programma Een Uur Cultuur, is artistiek leider van Mensen Zeggen Dingen, het spoken word platform van Nederland, Belgie en op Curaçao. Ze maakt programma’s en MC’t bij o.a. Oerol, Lowlands en Theaterfestival Boulevard. Momenteel schrijft ze ook aan een debuutroman bij Nijgh & Van Ditmar