Beeld: Tengbeh Kamara

The Next Generation

Boys Won't Be Boys / Theater Bellevue
succesreprise | voorprogramma 20:00 uur
do 7 dec 20:30 - 22:00
  • do 7 dec
    20:30 - 22:00
    pay what you can
    Grote Zaal - geplaceerd

Een jaar geleden ontmoetten we een groep jongeren met ieder een eigen reflectie op identiteit en liefde. Samen met Boys Won't Be Boys brachten wij deze verhalen naar het podium met Boys Won't Be Boys: The Next Generation. Wegens het grote succes zijn ze nu terug en nemen voor één dag heel Bellevue over.

Een nieuwe generatie bestormt het podium met een eigentijdse coming-of-age revue!

In een wereld waar stereotypen vaak de norm zijn, staat nu een nieuwe generatie op om hun eigen ervaringen te delen, taboes te doorbreken en nieuwe perspectieven te openen. Deze generatie krijgt dit keer zelf het woord. Ze leren ons dat identiteit geen uniform concept is, maar een persoonlijke ontdekkingsreis.

In The Next Generation doet Generatie Z hun verhaal: authentiek, rauw en ongefilterd in deze eigentijdse coming-of-age revue. De jongeren vertellen over hun reis vol twijfels, angsten en nieuwe inzichten. 

Voorprogramma vanaf 20:00 uur
The Next Generation gaat verder dan alleen de voorstelling. Een half uur van tevoren ben je welkom op onze blauwe loper die je langs diverse exposities en gedachtestromen brengt, ingericht door de jongeren zelf, waar hun visies op de hedendaagse tijdgeest tot leven komen.

- dresscode: BE YOUR COLORFUL SELF
- omkleed / make over ruimte aanwezig

Feestelijke nazit
Na de voorstelling is er een feestelijke nazit met alle jongeren in Theatercafé De Smoeshaan, met alle ruimte om de spelers en het publiek te ontmoeten en te inspireren!

Een gevarieerd en sterk ontroerend programma

Theaterkrant

In de pers

"Hier krijg je een heel scala aan nieuwe gedachten en overwegingen aangereikt, en de kwetsbare opstelling van de makers beneemt de adem.” Theaterkrant

 

Credits

cast Bebe Berat Bebek, Guus Maarseveen, Jesper Landman, Stevanio Talea, Samaël Deul, Moos Wurms, Jelle Stokvis 
host Rikkert van Huisstede
muziek Julian Bohn
artistieke leiding Tamar Lagas, Rikkert van Huisstede

met medewerking van Bebe Berat Bebek, Bote Erenstein, Clue Jansen, Elliot Leusenkamp, Guus Maarseveen, Gyliano Willems, Jayliah van Gorkum, Jeleysa, Jelle Hannema, Jelle Stokvis, Jeroen Butterman, Jesper Landman, Jordan Alrethman, Justin Kuijper, Kamil Teunissen, Kellis Kwaning, Mark van Mourik, Mckieron Musa, Moos Wurms, Neo Wagner, Robin Kling, Samaël Deul, Sammy J. Mokus, Stevanio Talea, Syd Yap, Willemijn van Bree

Meer over de makers

Boys Won’t Be Boys is een wervelende theaterhappening met echte mensen waarin diverse spelers (m/v/x) zich op een kunstzinnige manier uitspreken over hun relatie tot mannelijkheid, identiteit en seksualiteit. Het platform groeide in no time uit tot een landelijk theaterproject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de vrijheid hebben uit te spreken als mens en theatermaker.