Foto: Passie in Beeld

Pulver

TG Tiefschnee
wo 12 jun en do 13 jun

Pulver was ooit een bloeiende stad, nu wonen er nog maar twee mensen. Elke week stopt de trein op het verlaten station. Deze paar uur per week, waarin ze de trein bijtanken en de toeristen rondleiden, is het enige moment dat de twee bewoners van Pulver contact hebben met de rest van de wereld.

In de tussentijd houden ze zich bezig met de grote vraag: weggaan of blijven? Ze vullen de tijd met het zingen van liedjes. Tot er op een niet-treindag iemand uit de woestijn verschijnt. Hij is komen lopen. Deze lonesome cowboy zorgt ervoor dat het leven van de Pulverianen voorgoed verandert. 

Credits

tekst Rinske Bouwman
regie Merel van Huisstede            
spel Desiree van Haaren, Charlotte Kloosterman, Bengt Kropmans
licht & geluid Marieke Jongenelen

Meer over de makers

TG Tiefschnee maakt sprankelend, tragikomisch theater over de ondergesneeuwde mens. De personages uit de verhalen van TG Tiefschnee zijn ondergesneeuwd in hun leven: in hun werk, sociale verplichtingen, in moeten, in groepsdruk. De personages weten: dit moet anders. Dit resulteert in een tragikomische poging om hun leven te veranderen.

De kern van TG Tiefschnee bestaat uit schrijver en maker Rinske Bouwman en regisseur en dramaturg Merel van Huisstede. Sinds 2011 maken zij samen theater, sinds 2015 doen zij dit onder de noemer TG Tiefschnee. 

Rinske Bouwman (1988) is schrijver en theatermaker. Naast haar werk voor TG Tiefschnee vormt ze een theatermakersduo met Inge Wannet en schrijft en maakt ze voor verschillende theatergroepen. Daarnaast werkt ze als productieleider, fondsenwerver en adviseur. Lees hier meer over Rinske Bouwman.

Merel van Huisstede (1988) is regisseur en dramaturg. Naast haar werk voor TG Tiefschnee geeft ze theaterlessen bij Descart en werkt ze als regisseur en dramaturg met verschillende groepen en makers.