Gedichten uit Gaza | Benefietactie voor kinderen en theatermakers in Gaza

Orkater & Theater Bellevue
Benefiet
wo 17 apr 20:00
  • wo 17 apr
    20:00
    Klein Bellevue

Benefietactie voor kinderen en theatermakers in Gaza

Orkater en Theater Bellevue organiseren een benefietavond om geld op te halen voor theatermakers die momenteel in Rafah, Khan Younis en Deir el Balah (Gaza) werken met kinderen. We doen dit omdat daar duizenden kinderen -voor onze ogen- opgesloten zitten in een zeer bedreigende situatie. In deze chaos zijn de theatermakers van Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions) aan het werk met een veelvoud aan kinderen; in overvolle scholen, opvangkampen of op straat. Zij geven hun de kans verhalen te vertellen, via spelopdrachten emoties en gebeurtenissen te delen en hen aan elkaar te verbinden.

Omdat we de missie en het werk van Ayyam Al Masrah onderschrijven en willen steunen, organiseren Orkater en Theater Bellevue een avond waarop we muziek en gedichten brengen. Vertrekpunt is de dichtbundel Poems from and for Palestine. Bijdragen worden verzorgd door: Anne-Fay Kops, Belle van Heerikhuizen, Jacob de Groot, Jamie Grant, Jasper van Hofwegen, Jimmi Hueting, Mattias Van de Vijver, Meral Polat, Nita Kersten, Shady El-Hamus, Simme Wouters en Wieke ten Cate.

De publieksinkomsten en honoraria van de betrokkenen gaan naar Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions).

Wil je meer weten over de organisatie ga dan naar theatreday.org

Meer dan 60 theatergezelschappen in Nederland ondersteunen middels een veelvoud aan acties deze non-profit organisatie. Meer informatie vind je hier.

Ayyam Al Masrah_Theatre Day Productions