foto Benning & Gladkova

Abroad (werktitel)

Kimberley Agyarko, Eva Line de Boer / Theater Bellevue, De Balie, RIGHTABOUWNOW INC.
Bellevue Lunchtheater
wo 30 apr - zo 25 mei

De Lunchtheatervoorstelling Abroad is onderdeel van een transmediaal project van Kimberley Agyarko over migratie en identiteit. Ze onderzoekt thema’s als gebroken gezin, intergenerationaliteit en de relatie tussen ouder en kind in drie verschillende media: een documentaire, podcast en voorstelling.

In de documentaire reist Kimberley naar Ghana om de connectie met haar moederland en de impact van migratie en integratie op haar en haar gezin te onderzoeken. In de podcast gaat zij in gesprek met anderen over de generatie hierna: hoe wil en kun je je roots en identiteit doorgeven aan je kinderen?

“Ik probeer per medium een andere kant te belichten en aan te kaarten. In de voorstelling, die ik nu aan het schrijven ben, richt ik me specifiek op de patronen binnen een gezin en de invloed hiervan op zowel kind als ouder.  

De voorstelling gaat over de relatie tussen een vader en dochter die allebei hun eigen dromen nastreven en op hun eigen manier door het leven navigeren. Ze worstelen daarin om los te komen van familiare patronen, verbintenissen en verwachtingen die ze van elkaar hebben.”
Kimberley Agyarko

De voorstelling gaat in première op 3 mei in Theater Bellevue. De documentaire en podcast volgen later in 2025. De drie media staan in relatie tot elkaar, maar ook helemaal op zichzelf. 

Credits

door Kimberley Agyarko
eindregie Eva Line de Boer

Abroad is een coproductie van Theater Bellevue, De Balie, RIGHTABOUWNOW INC.
mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten

Meer over de makers

Kimberley Agyarko (1995, Ghana) studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarna speelde zij in verschillende theater- en filmproducties maar zette ook de eerste stappen als zelfstandig maker.

Direct na haar afstuderen speelde zij in de Bellevue Lunchtheatervoorstelling Ik voel Amor (regie Eva Line de Boer) en was daarna te zien in producties van Het Nationale Theater, Toneelmakerij, Theater Zeelandia, Studio 52nd en Stichting Kunstpubliek. Afgelopen jaar vertolkte Kimberley de vrouwelijke hoofdrol in de telefilm Paria en in het najaar 2024 tourt zij met de solovoorstelling A Country Inside My Head (HNTjong).

Tijdens het Afrovibes Festival 2021 in De Balie maakte en presenteerde ze haar zelfbedachte driedelige podcast Overseas. In 2024/2026 ontwikkelt Kimberley zich verder in haar makerschap binnen de nieuwe makersregeling met het transmediale project Abroad, gefundeerd door het Fonds Podiumkunsten.