BIES

TRY OUT PODIUM
do 19 sep - do 22 mei

Een keer per maand, op donderdagavond, zie je in Klein Bellevue het allernieuwste materiaal van de fijnste cabaretiers en kleinkunstenaars. Van een naam die volle zalen trekt in De Klein Komedie tot aan een naam die net ontdekt is op een van de Nederlandse cabaretfestivals. Vier korte optredens, een host die alle zenuwen in goede banen leidt en een open bar. Dé ingrediënten voor een topavond. De kaartjes gaan dan ook vaak als warme broodjes. 

Een avondje BIES in het kort: je zit met je neus bovenop een goede grap die voor het eerst publiek gemaakt wordt. Soms zie je cabaretiers nog stoeien met hun materiaal - de tekst ligt soms nog op het toneel - schaven aan hun programma’s. Dat maakt een avondje BIES persoonlijk, zonder pretenties. Bijzonder om al bij te zijn. Voordat deze artiesten de zaal plat spelen van de grote cabaretpodia.

 

De serie BIES in Theater Bellevue wordt mede mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation.

Meer over de makers

De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong, veelbelovend talent op het gebied van kunst en vormgeving. Creatieve makers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun dromen te verwezenlijken.