2 juli start kaartverkoop seizoen 24-25 

Imagine what is possible: we nodigen je uit om het allemaal te komen ontdekken. Bij premières en succesreprises, bij lunchtheatervoorstellingen en eigen producties, bij festivals en kleinschalige experimenten, bij goede bekenden en spannende nieuwe namen. Alles is mogelijk.

Duik direct in het programma van seizoen 24-25!

Je kunt kiezen voor cabaret, kleinkunst, dans, toneel en muziektheater. Of voor een voorstelling uit de serie BIES - het leukste try-out podium voor cabaretiers in Amsterdam - of het Lunchtheater - nieuwe voorstellingen die vier weken lang om 12:30 uur te zien zijn in de Paloni Zaal. -  En een aantal keer kun je deze voorstelling ook om 17:30 uur meepikken.

Een deel van deze lunchtheatervoorstellingen zijn Bellevue (co)producties, waarbij we toneelschrijvers aan regisseurs koppelen om een nieuw stuk te maken. Dit doen we onder meer samen met ROSE stories, Het Nationale Theater en RIGHTABOUTNOW INC.

Ook de voorstellingen van het Nederlands Theater Festival staan online. De overige festivalprogramma’s waaronder Amsterdam Fringe Festival en This is not a circus worden later bekend gemaakt. Evenals de avonden spoken word en storytelling, waar we komend seizoen mee door gaan.

In de loop van het seizoen boeken we voorstellingen bij. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg onze social media kanalen (zie hieronder) om van alle nieuwe voorstellingen op de hoogte te zijn.

Open voor iedereen

Imagine what is possible is ook op zoek gaan naar mogelijkheden als er belemmeringen zijn. Bijvoorbeeld als je naar theater wilt, maar even krap bij kas zit. Bij Bellevue kun je betalen naar draagkracht - Pay What You Can

Of als je een andere dan de de Nederlandse taal spreekt; in Bellevue kun je naar voorstellingen waar de voertaal niet Nederlands is - No Dutch required- of geen taal wordt gesproken (behalve lichaamstaal) - Language no problem -. 

Ook als je snel overprikkeld raakt betekent dit niet dat je theater kunt overslaan; in Bellevue kun je met een visueel voorbereidingsdocument en een speciale rustruimte heel wat prikkels vermijden en daardoor meer genieten van de voorstelling. Zo'n Prikkelarme onvangst organiseren we iedere maand bij een aantal voorstellingen. 

Liefhebbers van theater die een visuele beperking kunnen in Bellevue terecht bij speciale inleidingen die we opzetten met Ayşegül Karaca. Ze worden door haar meegenomen in het toneelbeeld, ontmoeten de cast en kunnen materialen voelen: meet & feel. Deze inleidingen voegen we na de zomer aan de agenda toe.   

Bekijk onze pagina over toegankelijkheid om te zien wat er mogelijk is. Wat ons betreft heel veel!