Toegankelijkheid

Theater Bellevue wil dat iedereen van de voorstellingen en programma’s kan genieten. Dat klinkt als een open deur, maar niet voor iedereen is een bezoek aan theater vanzelfsprekend. Voor wie dat het geval is wil Bellevue moeite doen. Door zich te verdiepen in drempels die je kunt ervaren, door deze drempels te verlagen en als het even kan weg te nemen. 

Feedback van onze bezoekers helpt ons hierin de goede stappen te nemen. Heb je suggesties over hoe wij Bellevue nog beter open te stellen voor alle mensen laat ons deze weten via info@theaterbellevue.nl.

Hieronder infomeren we je over wat we al in huis hebben of al doen om dit bezoek goed te laten verlopen. Als je specifieke wensen hebt bij dit bezoek dan spelen we daar graag op in. Laat ons weten of dit het geval is en dan kijken we of er extra hulp van onze publieksbegeleiders of speciale plaatsen georganiseerd kunnen worden. 

Welkom in het gebouw

Je komt ons theater binnen via een draaideur. In de hal staan publieksbegeleiders voor je klaar om je wegwijs te maken. Ze zijn te herkennen aan een badge van Theater Bellevue.

Vanuit de hal vind je de kassa op de begande grond, direct aan de linkderkant. Midden in de hal zie je de grote trap naar de Grote Zaal en onze Palonizaal. Aan weerzijden van deze trap kun je naar een verdieping lager. Links kun je met de trap. Rechts kun je naar beneden via een hellend vlak.  

Je bent dan in onze foyer. In de foyer kun je jas kwijt in de onbewaakte garderobe. De toiletten bevinden zich aan de linkerkant. Het toilet voor minder valide mensen lit tegenover de ruimte met de stoelen en tafel. De ingang van Klein Bellevue is aan de linkerzijde. Via de deuren rechts kun je doorsteken naar ons theatercafé.

De deuren van onze zalen worden een paar minuten voor aanvang door onze publieksbegeleiders geopend. Bij de deur worden de toegangskaarten gescand. Fijn als je deze gereed hebt, ofwel met een geprint kaartje of e-ticket op jouw smartphone. 

Niet zo zeker ter been?

Ons theater is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of op krukken. Via een lift vanuit de foyer kun je naar de eerste verdieping waar de ingangen zijn naar de Grote Zaal en Palonizaal. 

In deze zalen hebben we plaatsen op de hoek van de eerste rij die we voor jou en jouw gezelschap kunnen reserveren. Indien nodig kunnen we de stoel verwijderen zodat er ruimte ontstaat. 

De Kleine zaal is met rolstoel bereikbaar met hulp van een plank die over het trappetje bij de entree wordt gelegd. Een medewerker van het theater zal hier bij helpen.

Wil je gebruik maken van deze voorzieningen dan is het fijn als je dit aangeeft bij het reserveren van kaartjes bij de kassa. Dit kan met een telefoontje: 020-5305301 of een mailtje: kassa@theaterbellevue.nl 

Toegankelijker met deze extra services