Prikkelarme ontvangst

Bij een aantal voorstellingen in het seizoen organiseert Theater Bellevue een Prikkelarme ontvangst voor theaterliefhebbers die een hoge sensitiviteit voor prikkels ervaren. Deze ontvangst haalt zo veel mogelijk prikkels weg rondom het bezoek aan de voorstelling. De voorstelling zelf is niet aangepast en is ook toegankelijk voor andere theaterliefhebbers.

Kaartverkoop en aanvangsttijd onvangst

Wil je gebruik maken van deze ontvangst dan kun je bij het online kopen van jouw kaartje kiezen voor de speeldatum van een voorstelling waarbij vermeld staat inclusief Prikkelarme ontvangst. We staan vanaf een uur voor de voorstelling voor je klaar om je te ontvangen en indien gewenst te begeleiden in ons gebouw. We raden je aan uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn, zodat je niet in de drukte van de andere bezoekers terecht komt.

Rustruimte in de Speakeasy

Tijdens de Prikkelarme ontvangst ben je van harte welkom op de bovenverdieping van ons theatercafe, de ruimte die wij de Speakeasy (“spiek-iesie”) noemen. Wij hebben deze ruimte voor deze ontvangst ingericht als rustruimte..  De glazen deuren zijn afgeplakt voor privacy. Er staan comfortabele stoelen. Het licht is gedimd. Er staat koffie, thee en water klaar en papieren bekertjes. Vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling kun je hier terecht. De ruimte blijft toegankelijk tijdens de voorstelling.

Je komt in deze rustruime door in het theatercafe direct bij binnenkomst de trap rechts naar boven te nemen. Je kunt ook naar de rustruimte vanuit de hal van ons theater, via de trap naarboven en dan ligt de rustruimte aan jouw rechterhand. We geven zo goed mogelijk aan hoe je bij deze ruimte komt en je kunt altijd een medewerker of publieksbegeleider vragen om je naar de rustruimte te begeleiden.

Visuele voorbereiding

We maakten een handleiding voor een bezoek aan ons theater bij een Prikkelarm ontvangst. We hopen dat je met deze handleiding goed voorbereid naar Bellevue kan komen.

Mis je nog iets in deze handleiding? Of heb je nog andere suggesties om onze Prikkelarme ontvangst te kunnen verbeteren? Fijn als je ons mailt! info@theaterbellevue.nl ovv Prikkelarme ontvangst.

We werken bij de ontwikkeling van deze ontvangst samen met Stichting Onbeperkt Genieten.

   

 

Voorstellingen met een prikkelarme ontvangst