BOYS WON'T BE BOYS ZOEKT: THE NEXT GENERATION

Niemand past precies in een hokje en precies dat willen wij vieren...

Voor een bijzonder jongerenproject i.s.m Theater Bellevue is Boys Won't be Boys op zoek naar Amsterdammers (en omstreken) om hun verhaal te delen in het theater.

BOYS WON'T BE BOYS is een landelijk theater project waarin allerlei verschillende mensen zich op een kunstzinnige manier uitspreken over hun relatie tot het thema mannelijkheid. Bijvoorbeeld een jonge vader die de band met zijn eigen vader onderzoekt, een aseksuele jongen die iets zingt, een barman die over zijn angsten vertelt, een trans jongen over zijn transitie, een bouwplaats manager over zijn kledingstijl enz. We willen laten zien hoe verschillend mannen en jongens zijn en hoe we de ruimte vinden om onszelf te zijn. We vinden dit een belangrijk geluid in deze tijd.

In de laatste week voor de kerstvakantie spelen we in Theater Bellevue in Amsterdam de Chosen Family Show-ho-ho, een speciale kerstversie van Boys Won’t Be Boys. Voorafgaand aan deze show speelt er een jongerenversie van Boys Won’t Be Boys, omdat we ook benieuwd zijn naar de verhalen van de generatie die nu opgroeit. Er is ruimte voor jongeren met en zonder theaterervaring, voor man, vrouw, homo, hetero, bi, trans, non-binair, kortom; voor iedereen tussen de 12 en begin 20. Alle spelers uit de jongerenversie zullen diezelfde avond ook nog terugkeren in de grand finale van de grote show. 

Voorafgaand aan de speelweek worden de jongeren in een kort repetitieproces begeleid in het maken van een act/performance/uiting van wat hen bezig houdt of inspireert rondom de thema's gender, seksualiteit, hokjes denken en mannelijkheid. We gaan met elkaar in gesprek over onze ervaringen en zoeken naar de overeenkomsten en verschillen. Daarnaast gaan we de vloer op. Het podium van Boys Won’t Be Boys is een veilige plek waar je kunt zijn en doen waar je altijd al van hebt gedroomd. Vanuit die gedachte werkt iedereen, individueel of in een duo of een trio aan een act. Samen met de andere acts vormen we één groot kunstwerk/voorstelling die we aan het publiek presenteren in de laatste week voor de kerstvakantie.

Jongeren kunnen zich aanmelden door dit formulier in te vullen:
MELD JE HIER AAN
(kies bij woonplaats: The Next Generation)

Belangrijke data

kick - off weekend:
Zaterdag 26 november
Zondag 27 november

Losse repetities met acts worden ingepland in de volgende periode:
5 december t/m 14 december
Op doordeweekse dagen in de avond en in het weekend overdag

Montage dagen:
Donderdag 15 december
Zaterdag 17 december
Zondag 18 december

Speeldata:
Dinsdag 20 december
Woensdag 21 december
Donderdag 22 december
Vrijdag 23 december
Zaterdag 24 december

*Afhankelijk van het aantal aanmeldingen speel je op 1 of 2 avonden mee. Je hoeft er dus niet elke speelavond bij te zijn. Ook voor de montagedagen geldt dat je er slechts 1 dag bij bent.