foto Perla van Kessel

Aangenaam! Laura De Geest, Tarik Morree, Daniël 't Hoen

Met veel plezier stellen wij theatermakers aan je voor. Niet alleen met hun werk in onze zalen, maar ook hier, even persoonlijk en met een gezicht erbij. Zodat je weet wie de creatieve geesten van nu zijn. Dit keer stellen we maar liefst 3 theatermakers voor Daniël ’t Hoen, Laura De Geest en Tarik Moree. Samen maakten zij bij ons in huis de voorstelling Fun and Games

Tarik, wie is Daniël, Daniël, wie is Laura en Laura, wie is Tarik?
[Tarik] Daniël is, allereerst, mijn vriend. Daarnaast is hij een bizar goeie regisseur en schrijver. We werken al honderd jaar samen en hebben ons er bij neergelegd dat we misschien wel nooit meer van elkaar af komen. Daniël is een persoonlijke regisseur, dat wil zeggen hij komt dichtbij, soms iets te dichtbij, en brengt je daardoor (in spel) op plekken waar je nooit dacht te kunnen komen. 

[Daniël] Laura is een actrice met een onnavolgbare intuïtie. Ze is streng, voor zichzelf en de mensen waar ze mee werkt. Als ze speelt, dan speelt ze met alles wat er is en alles wat ze heeft. Ze is slim, snel en eerlijk, op de vloer en er naast. Een rasactrice.

[Laura] Tarik is een clown, in de beste zin van het woord, iemand die op de vloer alles geeft door alles los te laten. Hij kan niet twee dingen tegelijk, en daarmee bedoel ik: als hij iets doet, is het tweeduizend procent of nul. Als je die tweeduizend te pakken hebt zit je op een gouden berg.

Waar hebben we jullie creaties / werk eerder kunnen zien?
Laura is te zien geweest in Midzomernachtsdroom en Hollands Glorie, beiden producties van Toneelgroep Oostpool. Daarnaast komt er binnenkort een nieuwe serie op de Vlaamse televisie, Roomies, waarin Laura een hoofdrol speelt.

Tarik speelde de afgelopen zomer op theaterfestival de Parade met de voorstelling Het Wim Sonneveld-Complex, na KUNST en De Voyeur, zijn derde voorstelling op de Parade. En dit voorjaar was Tarik te zien als Konstantin in Een Meeuw van Toneelgroep Maastricht.

Daniël was, als regisseur, niet veel te zien maar zat niet stil, naast het regisseren van bovengenoemde Paradevoorstellingen werkte hij voor Wende Snijders voor De Wildernis en deed hij regie-assistentie voor meerdere grote producties bij Internationaal Theater Amsterdam.

En waar zien we jullie over 10 jaar?
Over tien jaar hopen we nog steeds en op grotere schaal theater maken en spelen te kunnen combineren zoals het nu gaat. Hopelijk met vaste posities als makers bij een huis of gezelschap. Fun and Games is het eerste deel van een drieluik wat dertig jaar overspant, over tien jaar is het tweede deel van het drieluik net gespeeld. Dat is een ding wat zeker is. Voor de rest kunnen we gissen naar wat er zal gebeuren. Misschien kunnen we beter Virginia Woolf aanhalen: “The future is dark, which is the best thing the future can be, I think.”

Fun and Games

Via Rudolphi Producties / Theater Bellevue

vr 16 sep - zo 18 sep
van 10