Mirror Soup Kitchen Karavaan in Bellevue rondom Dans Dans Revolutie

Op 5 mei, tussen 19:30 en 20:00 uur delen zij op het terras van de Smoeshaan soep uit. In de Grote Zaal is Dans Dans Revolutie te bezoeken, een theatrale installatie over kijken naar en wegkijken van oorlog van Lisa Weeda en BrotherTill. De opbrengst van de kaartverkoop voor de timeslots van 18:30 en 20:00 uur gaat naar het kunstenaarscollectief Soma in Lviv in Oekraïne.

Mirror Soup Kitchen

Mirror Soup Kitchen is een initiatief van Jasper van den Berg, Jet Sanders en Roel Wouters. Het collectief kookt soep die recepten spiegelt uit keukens in door oorlog getroffen landen. De opbrengsten gaan naar lokale initiatieven. 

Vrijheid komt tot stand door zich te verhouden en te verbinden tot de ander. De eerste stap in het maken van verbinding is spiegelen. Spiegelen als primaire manier van communiceren is een katalysator voor empathie en verbinding, en een manier om te communiceren met mensen zonder een taal te delen.

Op 5 mei 2024 viert Mirror Soup Kitchen de kracht van spiegelen door met een fietskaravaan de stad door te trekken. Op vier locaties verhouden zij zich met een andere plek ter wereld door middel van film, recept, theater of dans. Mirror Soup Kitchen reist met een simpele soep, gekookt door de Sering volgens recept van Gaza Soup Kitchen, en serveert haar bezoekers op deze locaties. 

Fiets met hen mee voor een prachtig programma van wereldse smaken. De opbrengsten van de soep gaan naar de gespiegelde partners: kunstenaarscollectief Soma, Lviv in Oekraïne, Theatergroep Theatre Day Productions in Gaza, Popular Art Center in Ramallah en Gaza Soup Kitchen.

Kijk voor meer info over de De Mirror Soup Kitchen Karavaan 

Dans Dans Revolutie

Lisa Weeda, BrotherTill / Theater Bellevue

Theater na de Dam
wo 1 mei - za 11 mei