Educatie

Voorstellingsbezoek

Om uw bezoek extra inspirerend en betekenisvol te laten zijn, ontwikkelen we altijd samen met de gezelschappen een omlijstend programma voor u en uw leerlingen. Dit kan onder andere bestaan uit workshops, inleiding of een nagesprek.  

Bekijk ons aanbod hier: 

Toneelschrijven

Theater Bellevue is hét toneelschrijfhuis voor jongeren. Bij ons kun je terecht voor een kennismakende workshop, verdiepende lessenserie of talentontwikkelingstraject. 

De toneelschrijfprojecten van Theater Bellevue koppelen toneelspelen aan het toneelschrijven: begin met het vertellen van een verhaal, improviseer een Break-up scène of speel een personage. En zet wat je op de vloer vond om in een toneeltekst. 

Workshop Toneelschrijven 
Tijdens deze workshop maken leerlingen op een dynamische en enthousiasmerende manier kennis met het schrijven van een theatertekst en proberen ze hun werk direct uit op de vloer. Het niveau van de workshop wordt aangepast aan de leeftijd en ervaring van de leerlingen. 

Lessenserie Toneelschrijven  
Theater Bellevue ontwikkelt samen met scholen lessenseries toneelschrijven. We zoeken hier altijd de aansluiting met het curriculum en de vraag van de school. Een succesvol voorbeeld is het project Write me a story dat we met het mbo PACT+ Theater ontwikkelden.  

Lees hieronder de prachtige tekst De Stad die voortkwam uit dit project of download hem hier.Bellevue Junior Schrijvers 
Verder ontwikkelen als (toneel)schrijver? Vanaf september 2021 start Theater Bellevue met Bellevue Junior Schrijvers. In dit talentontwikkelingstraject krijgen de jonge talenten een seizoen lang workshops toneelschrijven en bezoeken ze samen voorstellingen. In het voorjaar werken ze toe naar eigen toneelteksten die door professionele acteurs in Theater Bellevue wordt gepresenteerd.