AKF Deluxe: Lonneke Dort

Lonneke Dort
Winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2017
do 12 apr en vr 13 apr

AKF Voorgesprek 13 april | 19:30 | Benedenfoyer
De directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival, Daniël van Veen, in gesprek met Lonneke Dort. Met een gastbijdrage van schrijver, cabaretier en juryvoorzitter van de Annie M.G. Schmidtprijs Jacques Klöters.

Wat gebeurt er als een alternatieve pop-rock band bekende Nederlandstalige (kleinkunst) muziek onder handen neemt? Lonneke Dort, winnaar AKF Sonneveldprijs 2017, waagt zich deze avond aan klassiekers, van o.a. Jacques Brel tot Harrie Jekkers, Brigitte Kaandorp en Drs. P.

Samen met haar indie band knalt Lonneke een sfeervol alternatief kleinkunstconcert om je oren, die zowel theater als festivalweide niet zou misstaan. Reken op dromerige gitaarsounds, pakkende samenzang, stoere drums en diepe bassen.


Lonneke Dort won in april 2017 de AKF Sonneveldprijs met haar kleinkunstprogramma Want laten we wel wezen. 'Lonneke begeleidt haar liedjes met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds spannend te houden.' (NRC)

AKF Deluxe: Lonneke Dort 

AKF Deluxe: ontdek kleinkunst!
Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert van 26 maart t/m 15 april 2018 AKF Deluxe, hét jaarlijkse kleinkunst festival rondom het Amsterdamse Leidseplein.

Tijdens AKF Deluxe ontdek je kleinkunst van de beste artiesten. Laat je verrassen door de AKF Hommage aan Herman van Veen. Ontdek aanstormende talenten als Stefano Keizers en Lonneke Dort. Of loop een geheime kleinkunstroute over het Leidseplein. 

Wie gaat er dit jaar vandoor met de AKF Sonneveldprijs? En wie wint de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied? Dompel je drie weken onder zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de béste kleinkunst van dit moment.

Credits

 van en met Lonneke Dort en band

Meer over de makers

Instant Matter is een indie band uit ’s-Hertogenbosch en Amsterdam. Als eerste wapenfeit brachten ze in 2016 de single Slow Down uit, waarna ze het podium op klommen en meteen de 2e prijs op de Bossche Band Battle wonnen. Instant Matter wordt omschreven als sfeervolle muziek met een donker randje, in de trant van bands als Daughter en London Grammar.