Ontdek de mens achter de danser

SOUL #2: Performers

Meyer-Chaffaud / Korzo producties
di 2
oktober
  • di 2 okt
    20:30 - 21:45
    Dans op Dinsdag
    Theater Bellevue, Amsterdam
    Grote Zaal

In het imponerende en tegelijkertijd intieme SOUL #2 Performers lichten choreografen Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud de dans en dansers van hun voetstuk, zónder de kunst met een grote K voor je ogen uiteen te laten spatten.

Ontdek de mens achter de danser

Dansers zijn magiërs die spelen met tijd, ruimte en emoties. Met hun lichaam zijn ze in staat tot prestaties die niet onderdoen voor die van een topatleet. Ze zijn ánders dan wij, het publiek in het pluche. Toch?
 

Ontdek en geniet volop van top-performers uit verschillende generaties, waaronder David Krugel (voormalig Nederlands Dans Theater 3) en Claire Hermans (genomineerde Piket Kunstprijzen 2017). Wat begint als een zoektocht van de choreografen naar de ziel van hun dansers, mondt uit in een verbond tussen de artiesten en hun publiek.
 

Over de SOUL-serie van MEYER-CHAFFAUD
Sinds 2017 werken Meyer en Chaffaud aan hun SOUL-serie: vier (onafhankelijk van elkaar te bekijken) voorstellingen waarin zij steeds vanuit een ander perspectief de ziel van de mens blootleggen. Het eerste deel getiteld SOUL #1 Audience wijdden ze aan de ziel van het publiek. Dat bleef niet onopgemerkt. De voorstelling beleefde onder andere een succesvolle Nederlandse tournee, waar ‘de vierde wand’ - de grens tussen het danspodium en het publiek - in rook op ging.
 

 

Credits

concept, regie Jérôme Meyer, Isabelle Chaffaud
choreografie Jérôme Meyer, Isabelle Chaffaud i.s.m. de performers
performers Claire Hermans, David Krugel, João Dinis Pinho, Konstantinos Kranidiotis, Kinda Gozo, Quinty Boer
tekst Jérôme Meyer en performers - een vrije bewerking van een tekst van Hans van den Boom
vertaling originele tekst Jenny Mijnhijmer
muzieksamenstelling Jérôme Meyer
lichtontwerp Albert Tulling

Foto: Meyer Chaffaud
Foto: Meyer Chaffaud
Foto: Meyer Chaffaud
Foto: Meyer Chaffaud
Foto: Meyer Chaffaud
Foto: Meyer Chaffaud
Foto: Robert Benschop
Foto: Robert Benschop
Foto: Robert Benschop
Foto: Robert Benschop

De pers over SOUL #1 Audience

 

"Bij die intieme kring wil je je best aansluiten" ★★★★ De Volkskrant


"Dat dans kan leiden tot prettig anarchisme is verfrissend. Met zulke makers zit de toekomst van dans en theater wel goed" ★★★★ Trouw

Dat dans kan leiden tot prettig anarchisme is verfrissend. Met zulke makers zit de toekomst van dans en theater wel goed.
★★★★ Trouw over SOUL #1 Audience

Meer over de makers

Over MEYER-CHAFFAUD (Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud)
Gepassioneerd, geëngageerd en aanstekelijk enthousiast over dans, zo laat het choreografen duo MEYER-CHAFFAUD zich het best omschrijven. De danstaal van MEYER-CHAFFAUD is ruig en poëtisch, groovy en altijd persoonlijk. In hun artistieke carrière ontwikkelden Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud zich van excellente dansers bij toonaangevende gezelschappen als Nederlands Dans Theater 1 en Batsheva Dance Company tot prijswinnende dansmakers van wie het werk te bewonderen was bij onder andere Scapino Ballet Rotterdam, Introdans, Dance Works Rotterdam/André Gingras en Korzo Producties. Met hun eigenzinnige en tegelijkertijd fijnzinnige aanpak weten Jérôme en Isabelle een publiek van zowel dansliefhebbers te bekoren als een nieuwe generatie theaterpubliek voor de dans te winnen.
www.meyer-chaffaud.com