Sterke Drank in Oud Zuid

Nineties Productions / Theater Bellevue
Literair eerbetoon Ton Vorstenbosch (1947-2017)
ma 14 jan 21:00 - 22:15
  • ma 14 jan
    21:00 - 22:15
    Bellevue op locatie: Cafe Welling, Jan Willem Brouwersstraat 32
    Op locatie

Nineties Productions eert onder de titel Sterke Drank in Oud Zuid theaterschrijver Ton Vorstenbosch (1947-2017). Een opvallende verschijning, een toneelschrijver, een kunstenaar die lak had aan conventies.

Let op: dit is een productie op locatie: 
Café Welling | Jan Willem Brouwersstraat 32, Amsterdam
Aanvang om 21:00 uur, wees op tijd! Toegang is gratis, donaties zijn welkom.

Ton Vorstenbosch verrijkte met zijn geëngageerde kritische toneelstukken het Nederlandse toneel op komische wijze. Hij werkte jarenlang samen met zijn partner en schrijver Guus Vleugel. In 1984 werd Sterke Drank in Oud Zuid opgevoerd door Toneelgroep Centrum in Theater Bellevue.

Café Welling, de stamkroeg van Ton, waar Nineties regelmatig met hem sprak, is de uitgelezen plek om hem een eerbetoon te geven. Met een groep jonge acteurs wordt één keer in de maand op maandagavond een stuk van Ton voorgedragen, waaronder Sterke Drank in Oud Zuid, In De Dromocratie en Hendrik en Wilhelmina.

Aanvang om 21.00 uur. De toegang is gratis, wees op tijd, donaties zijn welkom.

3 dec wordt 'Angst en ellende in het rijk van Kok' (1999) gelezen
14 jan wordt 'Wilhelmina: Je Maintiendrai' (1998) gelezen

3 dec wordt 'Angst en ellende in het rijk van Kok' gelezen

Een initiatief van Nineties Productions / Anne Maike Mertens in samenwerking met Theater Bellevue. De teksten worden gelezen door o.a Yannick Noomen, Floor Houwink ten Cate, Marius Mensink, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs, Ludwig Bindervoet, Reinout Scholten van Aschat, en vele anderen. 

Credits

voorgedragen door: Yannick Noomen, Floor Houwink ten Cate, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs, Reinout Scholten van Aschat e.a.