The Last Christmas

Amsterdams Kleinkunst Festival / Theater Bellevue
Vier kerst met Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer en Yvonne van den Eerenbeemt
di 18 dec - za 29 dec

Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer en Yvonne van den Eerenbeemt presenteren: The Last Christmas.  De nieuwste kerstvoorstelling van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue.

Sinterklaas werd afgeschaft, niet lang daarna was de Paashaas het haasje en toen….
Werd ook ons geliefde kerstfeest TEN STRENGSTE VERBODEN.
No more chestnuts roasting on an open fire.

Kerststollen werden massaal verbrand, soldaten sloegen de laatste kerstengeltjes uit de handen van kinderen en Mariah Carey werd rücksichtslos van Spotify verwijderd.

Nu, in de dagen rondom ‘het voormalig feest waar we nooit meer over zullen spreken’ worden anti-kerst milities ingezet om de orde te bewaken in de grijze straten rondom het Leidseplein.

Maar als er ergens een deur sluit… Gaat er verderop een geheime krakende kelderdeur naar de catacomben van Theater Bellevue open.

Met gevaar voor eigen leven en gewapend met videobanden van Home Alone stoffen ze de ballen af, trekken ze de pieken uit het vet en blazen ze de kerststol weer nieuw leven in. De rebellen. The Secret Party Believers. Zij, die het kerstfeest eren.
Want al kost het hen het leven, ze moeten en zullen nog één laatste keer Kerst vieren.

Kom naar The Last Christmas. Tenzij je geen ballen hebt.

No more chestnuts roasting on an open fire

Credits

door Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer, Yvonne van den Eerenbeemt
regie Wimie Wilhelm
decor Geke Schalkwijk
lichtontwerp Julius Geleijnse
productie Annelies Hendrikse
met dank aan Yfke Koolhaas

The Last Christmas is een coproductie van Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue

Meer over de makers

Eva Crutzen (Opslaan als, KLIKBEET), Yentl Schieman (Yentl en De Boer, Het Nieuwe Lied), Stephanie Louwrier (Theaterfestival de Parade, Revolutie van de mislukking), Christine de Boer (Yentl en De Boer, Het Nieuwe Lied) en Yvonne van den Eerenbeemt (Sirene, Bronst) wonnen samen 2 publieksprijzen, 1 juryprijs en 1 Annie MG Schmidtprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Verder wonnen ze samen 1 Kemna Award, 2 Beste Actrice prijzen, het Rabotalentenconcours, de Renault Twingo Award, de Telekids teken-award, Harpers Bazaar Woman Of The Year Nieuwkomer Award, de Fringe Silver Award, Prijs voor Jong Talent Brabant, de ITS Paradeparel, de Gouden Mus en de Zilveren Rat. Ze zijn voornemend in 2024 het Eurovisie Songfestival te winnen.