Verhaal van myn droevig leeven

Marlies Heuer / Rudolphi Producties
wo 11 mrt en do 12 mrt

Laat je meevoeren door de prachtige poëzie en muziek in Verhaal van mijn droevig leeven. In iets meer dan een uur creëren Marlies Heuer, Jan Kuijken en Indra Cauwels een berustende sfeer en laten je in vogelvlucht het leven zien van de achttiende-eeuwse Maria de Neufville.

Marlies Heuer speelde eerder o.a. in het zeer goed ontvangen Kras van Toneelschuur Producties en heeft tot twee maal toe de Theo d'Or in ontvangst mogen nemen. Jan Kuijken is componist en cellist en meester in het verweven van zijn composities met de tekst van de acteur op het podium. Indra Cauwels werkte al eerder samen met Marlies Heuer en heeft gestraald in producties van o.a. Orkater.

Maria de Neufville (1699-1779) schreef Verhaal van myn droevig leeven, haar autobiografie, tegen het einde van haar leven. In het boek staan huwelijken en geboortes beschreven, maar ook verliezen en sterfgevallen. Het leven van deze achttiende-eeuwse vrouw was niet altijd gemakkelijk en daarom verlangde Maria vaak naar troost en warmte, maar ook de dood.

 IN DE PERS 

“Marlies Heuer bouwt zorgvuldig het bijna verstilde beeld op van een zeer oude dame. Breekbaar. Kwetsbaar.”  Theaterkrant

"Verhaal van myn droevig leeven vraagt om geconcentreerde aandacht en beantwoordt die met een breekbare intimiteit." Het Parool

“Marlies Heuer is adembenemend met breekbaar, ingetogen spel” NRC

“Het verhaal verteld door Marlies Heuer is meeslepend en treurig en de dans van Indra Cauwels hypnotiserend.” 1e Rang

“Marlies Heuer geeft Maria de Neufville een stem, heel subtiel, heel breekbaar, en rijgt de woorden aan elkaar tot een kostbaar sieraad.”
De Volkskrant

Muziek, woord, beeld en dans lopen naadloos in elkaar over in deze prachtige, poëtische voorstelling.

Credits

concept Marlies Heuer, Jan Kuijken
compositie en muziek Jan Kuijken
spel Marlies Heuer, Indra Cauwels
tekst Het levensverhaal van Maria de Neufville editie Tony Lindijer, Uitgeverij Verloren
artistiek advies Marc Vanrunxt
vormgeving en kostuums Bernadette Corstens, Dik Boutkan
lichtontwerp Gé Wegman

Meer over de makers

Marlies Heuer is een veelzijdig actrice en theatermaakster met een geheel eigen signatuur. In 1998 won zij de Theo d’Or voor haar rol als Hedda Gabler in het gelijknamige stuk van Ibsen, bij theatergroep Carrousel. De afgelopen jaren speelde ze onder andere bij Toneelgroep Amsterdam, Carver, het Ro Theater, het Onafhankelijk Toneel en Toneelhuis Antwerpen. In 2012 kreeg Marlies opnieuw de Theo d'Or, ditmaal voor haar rol in Am Ziel van Toneelschuur Producties. Ze is tevens verbonden als docente aan de Theaterschool te Amsterdam. 

Jan Kuijken, telg uit de beroemde Vlaamse muzikale familie, is een veelgevraagd componist en muzikant. Hij heeft een rijk oeuvre opgebouwd in het theater. Als componist is hij aangesloten bij Muziekhuis LOD te Gent. Hij werkte o.a. samen met Josse De Pauw en George Van Dam. 

Indra Cauwels begon de mime opleiding in 2009 en werd datzelfde jaar gecast voor een rol in de Telefilm Overmorgen van Natasja André de la Porte. Verder werkte zij tijdens en na haar studie met onder andere Marlies Heuer, Orkater en Davy Pieters zal zij vanaf maart 2020 te zien zijn in de nieuwe Vlaamse serie ‘GR5’ geregisseerd door Jan Matthys.

Verhaal van myn droevig leeven is een voorstelling van Rudolphi Producties, de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers en pas afgestudeerd theatertalent. Rudolphi Producties kiest voor makers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast. Makers die werken onder de vleugels van Rudolphi Producties zijn o.a. Marlies Heuer, Jette Derlagen, Bodil de la Parra, Waal en Wind (Eva Marie de Waal en Sophie van Winden), Magne van den Berg, René van ’t Hof en Stephanie Louwrier.