di 24 mrt 20:30
Dans op Dinsdag

NachtHexen IV: Battre

Jens van Daele | Burning Bridges
24 mrt
20:30
  • di 24 mrt
    20:30
    Grote Zaal

NachtHexen IV: Battre is een niet te missen energiek, krachtig, theatraal, maar ook verstillend dansconcert met indringende live-muziek waarbij een herkenbare poëtische touch de toeschouwer rechtstreeks in het hart raakt en het publiek op het puntje van de stoel zit!

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele | Burning Bridges zich op een cyclus waarin de Russische nachthexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt vormen hierin de leidraad.

NachtHexen IV: Battre gaat over de eeuwige strijd. Het blindelings uitvoeren van het motto 'oog om oog, tand om tand'. Een dansduel op het scherpst van de snede. De twee danseressen laten elkaar voor geen centimeter los. Het is het bevechten van ijzer tegen ijzer. Twee gelijkwaardige krachten die zich op elkaar stukbijten. Een voorstelling die  in een remise eindigt. Uiteindelijk zijn er alleen verliezers te aanschouwen.

Een krachtig dansconcert met indringende live-muziek

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag

Credits

concept, beeld Jens van Daele
choreografie Jens van Daele i.s.m. de spelers
dans Patricia van Deutekom, Marijn van der Sande
muziek Greg Smith, Richard van Kruysdijk
licht Tom Verheijen
campagnebeeld Janiek van Dijk

Deze creatie is een grondige ‘remake’ van de voorstelling Battre le Fer/Battre le Noir uit 2010, die haar succes ruimschoots heeft bewezen. In haar oervorm heeft deze voorstelling, met louter lovende recensies en veel succes, gespeeld in Italië, Canada, Wales, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en België. Dit krachtige dansconcert was maar mondjesmaat te zien in Nederland, maar daar komt dit seizoen verandering in!

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie