Trojan Mare

Story Hub (LVA)
Europatralala – Europese theaterweek
wo 2 okt 21:00 - 22:00
  • wo 2 okt
    21:00 - 22:00
    Grote Zaal

Dit stuk wordt boventiteld in het Engels

This play is being surtitled in English

 NL 

De voorstelling Trojan Mare is gebaseerd op het karakter van het Europese Parlementslid Iveta Grigule, die van 2014 tot 2019 Letland representeerde. In december 2017 had Grigule volgens de website MEPRanking.eu de status van minst effectief lid van het Europees Parlement dat ooit uit Letland is afgevaardigd en als een van de minst daadkrachtige Europarlementariers in het algemeen.

Wat gebeurt er als een persoon met beperkte capaciteiten macht krijgt? Heeft de maatschappij een verantwoordelijkheid in dit proces? Story Hub stelt in Trojan Mare de impact en gevolgen aan de kaak.

 ENG 

What happens when a person with limited capabilities is given a power? Does society has the responsibility in this process?

The play is based on the character of Iveta Grigule, Member of the European Parliament representing Latvia from 2014-2019. On December 2017, according to the ranking website MEPRanking.eu, Grigule was ranked as the least effective Latvian MEP and one of the least effective members of the European Parliament in general.

 DINER IN EUROPESE STIJL

Speciaal voor deze Europese Week serveert Theatercafé en restaurant De Smoeshaan, naast de vaste menukaart, bijzondere gerechten uit de landen van Europatralala. Een tafeltje reserveren? Dat kan! Via: 020-6250368 of reserveren@desmoeshaan.nl.

Wat gebeurt er als een persoon met beperkte capaciteiten macht krijgt?

Credits

regie Laura Groza-Kibere
tekst Arturs Dicis
spel Inga Tropa
scenografie -8
kostuum Ilze Vitolina

Tijdens Europatralala mengen vijf internationale theatergezelschappen zich in het debat over de toekomst van de EU en Europa. Europa is in transitie. Economische crises, migratie, politieke aardbevingen als de Brexit, ze raken de essentie van de Europese democratie en samenwerking. Voor veel Europeanen gaan de politieke ontwikkelingen hand in hand met groeiende onzekerheid en wantrouwen in politici, media, en elkaar. Voor andere betekenen de transities kansen en mogelijke positieve veranderingen.

In hun voorstellingen onderzoeken de vijf internationale partners de betekenis van het samen leven op dit continent, en de menselijke kant van de EU. Want onder de soms ondoorgrondelijke politieke bovenlaag verschuilt zich een wereld van individuen.

Europatralala is een initiatief van mugmetdegoudentand. Vijf internationale gezelschappen reizen af naar elkaars landen en spelen daar hun voorstellingen.