ProefDRUK

BOG. / Nineties Productions / Het Zuidelijk Toneel
Neem een kijkje in het repetitieproces van de voorstelling Under Pressure
zo 20 okt 16:00 - 17:30
  • zo 20 okt
    16:00 - 17:30
    Klein Bellevue
    Geweest

De makers van BOG. en Nineties onderzoeken in hun nieuwe voorstelling Under Pressure de huidige tijdgeest, waarin groei de norm is en stilstand de dood. Van persoonlijke ontwikkeling tot de wereldeconomie. Tijdens ProefDRUK krijg je alvast een inkijkje in het repetitieproces en gaan we met experts Naomi Jacobs (filosoof) en Arne Hendriks (kunstenaar) in gesprek.
 

Gratis toegang, graag aanmelden via: esra@ninetiesproductions.nl


Let op: op zondag 20 oktober vindt de Marathon van Amsterdam plaats. Dit kan gevolgen hebben op de bereikbaarheid van het theater. Kijkt u voor de actuele reisinformatie op OV9292 of Google Maps.

Een ongedwongen ontspannen avondje, terwijl we het met een pilsje in de hand hebben over de druk op onze schouders. De druk van het proberen te voldoen aan onze kapitalistische idealen, onze fotogenieke ideaalbeelden en onze groeiende ambities, gepaard met een globaliserend verantwoordelijkheidsgevoel en zo nog wat dingen. Moderator is Tarik Yousif.

In de aanloop naar de première van BOG. en Nineties’ meest ambitieuze voorstelling Under Pressure (in coproductie met Het Zuidelijk Toneel) leggen we bij ProefDRUK de lat lekker laag: beetje zitten, babbelen en luisteren naar experts van deze thematiek.

Naomi Jacobs is filosoof en schrijver. Op dit moment promoveert ze aan de Technische Universiteit Eindhoven in techniekfilosofie. Ze is verbonden aan de afdelingen Philosophy & Ethics en Human-Technology Interaction. Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde ze een bachelor in filosofie en aan de Universiteit Utrecht een onderzoeksmaster in filosofie.

Arne Hendriks is een onderzoeker, kunstenaar en maker die de grenzen op zoekt van specifieke culturele waarden die onze relatie met de planeet definiëren. Hendriks vindt dat we ons meer moeten openstellen voor radicale nieuwe ideeën en disruptieve praktijken.

De moderator van de avond is Tarik Yousif (nieuwe directeur van HKU Media)
 

--------------------------------------------------------------------

Op 20 januari speelt Under Pressure in ITA.
Klik hier voor meer informatie. 

Neem een kijkje in het repetitieproces van de voorstelling Under Pressure