vr 3 apr - za 4 apr
AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL

LIEVELINGS

Tjitske Jansen & Patrick Nederkoorn
3
apr
-
4
apr
 • vr 3 apr
  20:30
  AKF DELUXE FESTIVAL
  Klein Bellevue
 • za 4 apr
  20:30
  AKF DELUXE FESTIVAL
  Klein Bellevue

Schrijfster Tjitske Jansen en cabaretier Patrick Nederkoorn halen hun boekenkasten omver en gooien een deel ervan op het podium van Bellevue. Om daar, tussen dichtbundels, cd's, romans en losse A4tjes, hun lievelingsteksten voor te lezen aan elkaar en het publiek.

En met deze teksten als springplank vertellen ze over hun leven. Een avond vol Komrij, Szymborska, Polderman, Bindervoet, Schmidt, Jansen, Nederkoorn en vele anderen.

Tjitske Jansen is schrijver en performer. Ze is onder andere bekend van de veelgeprezen en bekroonde dichtbundels Het Moest Maar Eens Gaan Sneeuwen en Koerikoeloem. Over haar werk schreef Marja Pruis: "Het is poëzie die raakt, die je doet lachen, fronsen, gissen, die ontroert ook. Het is poëzie die riskant is zoals maar weinig poëzie dat durft te zijn."

Patrick Nederkoorn is cabaretier en presentator. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit. Zijn voorstelling Het Komt Nu Wel Heel Dichtbij werd genomineerd voor de Neerlands Hoop en vorig jaar won hij de Annie M.G. Schmidtprijs.

Meer over de makers

Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert van 30 maart t/m 20 april 2020 AKF Deluxe, hét jaarlijkse kleinkunst festival rondom het Amsterdamse Leidseplein.

Tijdens AKF Deluxe ontdek je kleinkunst van de beste artiesten. Laat je verrassen door nieuwe vervolgliedjes tijdens de Avond van de Kleinkunst. Ontdek aanstormende talenten tijdens AKF Roulette, een geheime theaterroute langs het Leidseplein. Of geniet van een avond vol kwaliteit tijdens de AKF Hommage.

Wie gaat er vandoor met de AKF Sonneveldprijs? En wie wint de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied? Dompel je twee weken onder zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de béste kleinkunst van dit moment.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie