©William van der Voort
zo 26 apr 20:30 - 21:30
Pop Arts Festival

HAPPY HOUR

Maxim Storms / Lobke Leirens
26 apr
20:30 - 21:30

This performance is Language no Problem, for English see below.

Via symfonische kreten en disproportionele volksdansen creëren Leirens&Storms als scheefgezakte marionetten het ritueel van de ondergang. Het duo kneedt zich opnieuw tot twee uit de kom geslagen figuren. Deze schepsels dicteren hun slotzin. Aangewezen op elkaar, spelen ze het laatste spel en verwachten het einde. Waardig in hun verval kapen ze hun doodslag. Absurd, komisch en duister.

Lobke Leirens en Maxim Storms onderzoeken het absurde in zowel het komische als het duistere. Op TAZ#2014 excelleerden ze al met de labyrintvoorstelling KROCHT, gebaseerd op het Inferno van Dante Alighieri. In 2017 maakte het duo Another One, waarin een stilgevallen echtpaar aan de hand van masochistische rituelen op zoek gaat naar een manier om zichzelf en de ander te overstijgen. Another One werd geselecteerd door Circuit X 2017 en tourde in binnen- en buitenland. Na hun selectie door Big In Belgium 2018 werden ze in Schotland bekroond met de prestigieuze Total Theatre Award.


ENGLISH

Through symphonic screams and disproportionate folk dance, like puppets sagging on their strings, Leirens&Storms conjure up the ritual of downfall. The duo work themselves into a pair of totally flipped-out characters, play their final hand and wait for the end. Absurd, comic and dark.

Absurd, komisch en duister ritueel van de ondergang

Credits

van, met Lobke Leirens, Maxim Storms
coach Jan Steen
lichtontwerp Giel Lavens
coproductie Vooruit, Arenbergschouwburg
met dank aan KAAP, De Grote Post, Rachid Laachir, Herman Leirens, Mia Sergant, Freddy Storms, Katrien Defour, Dries Minoodt, Sara Rottiers

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie