Foto: Titus Tiel Groenestege

Je Moeder

Yora Rienstra / Noël van Santen
di 15 sep - vr 25 sep

Een tragikomische voorstelling over een zus en een broer die het liefst op deze leeftijd een relatie hadden willen hebben met hun ware liefde waar ze gezellig een gezin mee hadden kunnen vormen, maar in plaats daarvan met elkaar in een huis wonen en steeds geen stap verder komen.

Als hun oude moeder dan ook nog hulpbehoevend is geworden komen ze helemaal vast te zitten in hun zelfgecreëerde lockdown. Wie van de twee breekt er als eerste uit?


 Podcast inleiding 
Huisdramaturg Tom Helmer zocht Yora Rienstra en Noël van Santen op in hun repetitielokaal en sprak met hen over Je Moeder. Een voorstelling als resultaat van een kus op een auditie.

Een broer en zus zitten vast in hun zelfgecreëerde lockdown..

Yora Rienstra is acteur en presentator, toerde de afgelopen elf jaar met zes solo voorstellingen door t land. Daarnaast is ze vaste presentator van het tv programma Rambam. Toen ze twee jaar geleden auditie ging doen voor een commercial waarbij ze de voor haar nog onbekende medespeler Noël van Santen vol op z’n mond moest kussen, was meteen het ijs gebroken.

Noël van Santen, die twintig jaar onderdeel uitmaakte van het cabaretduo Schudden en met z’n voorstellingen meerdere malen is genomineerd voor de Poelifinario vond dit pas echt de hoofdprijs. Ze werden beiden afgewezen voor de klus maar besloten wel samen om hun liefde voor komische rollen te verzilveren in hun eerste voorstelling die ze middenin corona tijd hebben ontwikkeld. Fijn dat u getuige wilt zijn van hun eerste uitprobeersel.

Credits

tekst, spel Yora Rienstra, Noël van Santen
tekstcoach Bodil de la Parra
regie Titus Tiel Groenestege
met dank aan Theaterbureau de Mannen

Foto: Titus Tiel Groenestege