JANIS

Theaterproductiehuis Zeelandia
wo 30 sep - do 1 okt

Een intieme voorstelling over een verdwaald Zeeuws meisje dat naar het beloofde land -de Randstad- afreist om haar droom na te jagen: zichzelf vinden, muziek maken en acteren.

"Vitale, rauwe ode aan een bluesheldin" Theaterkrant

JANIS, we are ugly but we have the music is gebaseerd op het levensverhaal van Beaudil Elzenga en geïnspireerd door het leven van haar grootste idool, Janis Joplin. The Pearl die zichzelf onder in drugs, drank, blues, seks en geweld dompelde en stierf op 27 jarige leeftijd aan een overdosis. 50 jaar later brengt de 27-jarige Beaudil een ode in woord en muziek in een aangrijpende toneeltekst geschreven door Gerardjan Rijnders.




 IN DE PERS  

"De voorstelling rockt en swingt, het is een hallucinerende trip door de sixties, Janis Joplin zingt de blues en krijst: zo gaat de performance van Beaudil Elzenga over haar Amerikaanse zangidool die in 1970, op zevenentwintigjarige leeftijd, aan een overdosis heroïne overleed. Maar Janis. We are ugly but we have the music is meer dan een liedjesprogramma met songs. Het is ook en vooral een theatrale zoektocht naar Elzenga zelf, gespiegeld in de lotgevallen van Janis Joplin" Theaterkrant

Over Zeeland. Over liefde. Over vallen. Over zijn. Over dwalen. Over dromen. Over leven en overleven.

Credits

tekst, spel, zang Beaudil Elzenga
songs Janis Joplin e.a.
muzikale begeleiding Stijn Hoes, Rutger Martens
dramaturgie Alex Mallems
productie Theaterproductiehuis Zeelandia

Meer over de makers

Beaudil Elzenga groeide op in Middelburg en vertrok op 16-jarige leeftijd naar de Randstad om haar droom – actrice worden – waar te maken. Ze studeerde in 2016 af aan de Toneelschool Amsterdam. Daarna speelde zij o.a. bij Toneelgroep de Appel en Dégradé als actrice en danser/performer. In 2016 werd zij genomineerd voor de Piket Kunstprijzen. Ze speelde de hoofdrol in de bekroonde kortfilm Aimee (Winnaar Topkapi Films Fictie Prijs) en door haar beruchte gastrol in GTST werd zij in 2018 genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster.