Foto: Bowie Verschuuren

Hitting True North

Kalpanarts
Dans op Dinsdag
di 20 okt 20:30 - 21:30
  • di 20 okt
    20:30 - 21:30
    Grote Zaal

Vier dansers uit alle windstreken maken een innerlijke reis naar ieders ware noorden. Tijdens deze rituele tocht vinden zij in zichzelf en in de krachtige live-muziek van Oene van Geel en Oleg Fateev een navigator en saboteur.

Choreograaf en cultureel antropoloog Kalpana Raghuraman onderzoekt in deze dans- en muziekvoorstelling hoe mensen zich verhouden tot constante verandering in de externe wereld.

Of je nu een vluchteling bent die een plek moet vinden in een totale nieuwe cultuur; een expat die constant van land wisselt en steeds nieuwe vriendschappen en verbintenissen moet aangaan, of je leven beïnvloed wordt door een ziekte van een geliefde: deze situaties dwingen mensen om hun innerlijke kompas te vinden.

“Horizontale luchtsalto’s en andere urban moves gaan samen met sierlijk gedraaide polsen en roffelende voeten uit de Kathak en Bharatanatyam. Het resultaat is een dynamische dansvorm die theatrale zeggingskracht heeft en mooi is om naar te kijken.”
Trouw

Een dynamische dansvorm die theatrale zeggingskracht heeft en mooi is om naar te kijken

Trouw

Credits

dans Indu Panday, Gino Taytelbaum, Lars de Vos, Goda Zukauskaité 
livemuziek, compositie Oene van Geel (Oleg Fateev afwezig)
licht-, decorontwerp Jeffrey Steenbergen 
kostuum Aziz Bekkaoui

Hitting True North is een productie van Kalpanarts in samenwerking met Korzo Theater en CC Amstel en wordt financieel ondersteund door Gemeente Den Haag, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en Kickstart Cultuurfonds.