Foto: Karin Jonkers, Maasja Ooms

Niet de vaders

Minoux / Eelco Smits
vr 27 nov - zo 29 nov

Minou Bosua onderzoekt samen met acteur Eelco Smits de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon.

In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn, binnen deze samengestelde gezinsstructuur.

De traditionele rollen en patronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welk familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding? Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.


Podcast inleiding

Eelco Smits is de biologische vader van het kind dat de partner van Minou heeft gebaard. Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat zij ook buren zouden worden, maar nu wonen ze toch bij elkaar om de hoek in een dorpje tussen de rivieren. Met hun totaal andere benadering van spelen en maken op een podium, vertellen zij wat er allemaal gebeurt in deze inleidende podcast door huisdramaturg Tom Helmer.

 

 In de pers 

'Een superlieve voorstelling vol warmte en positiviteit. Dat is in het theater een zeldzaamheid.' ★★★★ Scènes

'Hun aanstekelijke, originele voorstelling geeft een inkijkje in een moderne vorm van ouderschap.' ★★★★ Volkskrant

'Bosua gaat actief op zoek naar verbinding met de zaal en bevraagt op verschillende momenten het publiek. Smits geeft kritisch tegenwicht aan haar gedrevenheid en spontane uitbarstingen.' Theaterkrant

Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

Credits

spel, tekst Minou Bosua, Eelco Smits
regie Mijke de Jong
muziek Erik Vlasblom
video Maasja Ooms
vormgeving Bas Kosters

de voorstelling wordt muzikaal omlijst door een uniek en voor deze gelegenheid speciaal samengesteld Brabants homomannenkoor: Peter Jacobs, Tijn de Jong, Joris Elsendoorn, Jeroen van Lente, Gerrit Baggermans, Robert van Rossum, Ton Diteweg, Frank van Oirschot, Menno van Es, Frank van Emmerink, Camiel Schols, Mario Laheij, Michiel Borgman

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds

Foto: Karin Jonkers, Maasja Ooms