Foto: Bowie Verschuuren

CASH

Orkater / Viktor Griffioen
Bellevue Alle Zalen: Orkater
di 20 jul - za 31 jul

'NEVER LET THE TRUTH GET IN THE WAY OF A GOOD STORY' J. Cash 

Viktor Griffioen doet al vijftien jaar onderzoek naar ‘The Man In Black’. Natuurlijk allereerst door zijn platen grijs te draaien en zijn lyrics uit te spellen. Maar waar een doorsnee fan het hierbij zou laten ging Viktor veel verder.

Hij reisde meermaals naar Amerika, sprak tientallen familie- en bandleden, ging undercover in de Billy Graham Evangelic Organisation en deed schokkende ontdekkingen in de archieven van Dyess, Arkansas. 
 
CASH is de schatkamer waarmee hij van die reizen terugkeerde. In zeven zelfgeschreven songs probeert hij de ziel van Johnny Cash vangen.

“Het was ambitieloos, dat was juist zo sterk en revolutionair voor zijn doen. Het draaide niet om de showman, maar om de verhalenverteller. Zo merk ik dat nu ook.” Victor Griffioen lees meer...

Bellevue Alle Zalen: Orkater

"Bellevue Alle Zalen: Orkater", wat een feest!* In de Paloni Zaal speelt muzikaal podiumbeest Viktor Griffioen CASH. In de Grote zaal speelt Nieuwkomer Konvooi De Meester en Margarita. Na het succesvolle ILIAS in 2019 maken ze opnieuw een extravagante bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën.

Maak je avond compleet en bestel in De Smoeshaan de Orkater-Margarita-cocktailspecial en loop langs de expositie van Orkater-affiches vanaf 2001!

 Boek beide voorstellingen en krijg €2,00 korting per kaartje!  

* In de jaren '30 werd Bellevue Alle Zalen uitgeroepen als er een kolossaal feest ontstond in de vijf zalen van het destijds een van de modernste amusementspaleizen van West-Europa. Zelfs als het feest ergens anders werd gegeven riep men ‘Bellevue alle zalen!’ om aan te geven dat het groots was. 

Seven Songs for Johnny

Voor het Applaus | Viktor Griffioen

Je kunt bewonderaar, fan of idolaat zijn van een artiest. De volgende stap is aanbidding. Op dát punt staat Viktor Griffioen als het gaat om de Amerikaanse country artiest Johnny Cash. Hij maakt er de…

Viktor Griffioen maakte met The Sadists bij Orkater succesvoorstellingen als Alabama Chrome en Rockabilly Roadkill maar was er ook te zien in de theaterhit Richard III. Hij was verantwoordelijk voor de muziek in de voorstellingen Noem Het Maar Liefde (Toneelgroep Maastricht) en Gebroeders Leeuwenhart (NTjong).

Credits

concept, spel Viktor Griffioen
regie Titus Tiel Groenestege
dramaturgie Floor Houwink Ten Cate
tekstadvies Jibbe Willems