Omdat jij het bent: Theatertaal

Amsterdams Kleinkunst Festival
AKF Spoken Word Festival
do 1 jul 21:00

Vijf dagen lang is Klein Bellevue in Theater Bellevue het toneel voor Amsterdamse woordkunstenaars.

Theatertaal

Een avond waar het Amsterdams Kleinkunst Festival centraal staat.  Het publiek kan genieten van drie voorstellingen van makers die met het AKF verbonden zijn. Voorstellingen waarin taal en humor een grote rol speelt: ‘Godenzonen’ van Robbie Wallin & Luan Buleshkaj, ‘Volgens mij ben ik een jood’ van Soufiane Moussouli en ‘Ondergrond’ van Lotte Velvet.

line up Robbie Wallin & Luan Buleshkaj, Soufiane Moussouli, Lotte Velvet

Omdat jij het bent wordt georganiseerd door Luan Buleshkaj in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival. Een Amsterdams festival met een internationale line-up van bijzondere woordkunstenaars uit Nederland en Curaçao. Elke avond kent een ander thema en concept. Luan Buleshkaj zal elke avond hosten en is verantwoordelijk voor de hele programmering.

 BELLEVUE PODCAST 

Met Luan en AKF-directeur Daniël van Veen luisteren we naar fragmenten van enkele artiesten en praten we over de spectaculaire ontwikkeling die het genre de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt.

Meer over de makers

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. De Amsterdamse Albanees uit De Baarsjes is al een tijd bezig en won in 2020 met zijn voorstelling ‘Leeuwenkind’ de Best of Fringe Award op het Amsterdam Fringe Festival en de Shaffy Cheque in de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival.