Foto: Ben van Duin

Real Boys

More Dogs, Orkater / De Nieuwkomers
Nederlands Theater Festival | Officiële Juryselectie
do 2 sep - vr 3 sep

More Dogs ziet de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden en kijkt er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. Verward over wat nog langer ‘echt’ is en wat niet, wordt de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks groter.

Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze popcultuur, online profilering en labovlees maar ook liefde, fake-news en Pinokkio’s queeste. In REAL BOYS vechten ze met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt.

"Real Boys is een lasagne-voorstelling. Je ziet een voorstelling van het Orkatercollectief moredogs dat de band Real Boys speelt die repeteert aan een theatrale show over Pinokkio: een vertelling binnen een vertelling binnen een vertelling. Zoveel verschillende lagen."
Lees het volledige interview met More Dogs hier

 Podcast inleiding 
Theatermaker Luc de Groen bezocht de repetities van REAL BOYS en sprak met Elias Vandenbroucke, Gode Kempen en Robin Keyaert over het maakproces: hun fascinatie voor de musical, collectief theatermaken en over wat nog echt is.

Een tragikomische ontsnappings-poging uit de kunstmatigheid van ons bestaan.

Credits

concept, uitvoering, muziek Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke
regie Peter Seynaeve 
eindregie Titus Tiel Groenestege
muzikale begeleiding Peter Spaepen 
scenografie Ruben Wijnstok
kostuums Esmee Thomassen

Meer over de makers

De Nieuwkomers is het talentontwikkelingsprogramma van Orkater en biedt jonge opgeleide muzikanten en theatermakers de gelegenheid hun ideeën om te zetten in muziektheatervoorstellingen die gespeeld worden in kleine zalen en op festivals. 

More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten. Ze studeerden samen drama aan het conservatorium van Antwerpen. Afzonderlijk zijn ze actief in het Belgische theater- en muzieklandschap. Bij Orkater/De Nieuwkomers maakten zij eerder de voorstelling Zeitgeber.