Foto: Donna-Jo Aarts

DWARSLIGGERS de musical

de Amazones
Amsterdam Fringe Festival
ma 6 sep - do 9 sep

Waarom toch al die moeite? ‘Niet omdat ik dit wil, maar omdat het móet.’

Springen in de hof vijver, de Zuid As blokkeren, banners droppen van Shellgebouwen, jezelf vastlijmen in etalages van grote winkelketens.

DWARSLIGGERS de musical is de debuutvoorstelling van muziektheatercollectief de Amazones. De hedendaagse musical is een ode aan activisme, die als doel heeft activisme in een positiever daglicht te zetten en de kloof tussen 'het redelijke midden' en activisten te verkleinen. de Amazones, die zelf actief lid zijn van de klimaatbeweging 'Extinction Rebellion', geven de cyclus weer waar veel activisten doorheen gaan.

Een cyclus van wakker worden, in actie komen, euphorie, de klap van de realiteit, depressie, hoop en weer in actie komen. de Amazones willen de grenzen van het musicalgenre onderzoeken en gebruiken daarbij elektronische popmuziek, gezongen interviews en hedendaagse dans. 

Een radicale lofzang voor oproerkraaiers en droeftoeters

Credits

tekst, uitvoering Judith Boesen & Willemijn Böcker
muziek Pepijn van den Berg
eindregie Lisse Knaapen
dramaturgie Timo Tembuyser

Meer over de makers

Judith Boesen en Willemijn Böcker vormen samen het nieuwe muziektheatercollectief de Amazones. Beiden zijn zij in de zomer van 2020 afgestudeerd als maker en performer van de opleiding muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze opleiding zochten ze elkaar al vaker op, omdat ze beide een grote drang voelden om maatschappelijk geëngageerde thematieken aan te kaarten. En dat is precies wat de Amazones gaan doen.

Ze gebruiken hun vak als een kunstzinnige en vernieuwende vorm van activisme. Dat doen ze door belangrijke thema’s aan te kaarten op een toegankelijke manier. De Amazones gebruiken daarbij moderne muziekstijlen, scherpe teksten, eigenzinnige dans en een goede dosis humor. DWARSLIGGERS de musical is hun debuutvoorstelling.