IK... eh ik

Het Houten Huis & Nordland Visual Theater
Krakeling Festival 2021
za 16 okt en zo 17 okt

Doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. 

Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij.

Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

IK… eh ik is de winnaar van één van de drie Zilveren Krekels voor “meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie”! Daarmee is de voorstelling genomineerd voor de Gouden Krekel 2021. 

N.B.
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen van 13 jaar en ouder een geldig Coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck app nodig. De QR code worden bij entree van het theater gecontroleerd.

Het Krakeling Festival

In 2021 organiseert Theater De Krakeling de 2e editie van het theaterfestival voor de jeugd van 8 t/m 17 oktober op 5 plekken in Amsterdam. In dit toonaangevende jeugdtheaterfestival komt in de meest ultieme vorm samen waar De Krakeling voor staat: diversiteit in cast, leeftijd, publiek en thema, top van het jeugdtheater, nieuw talent, internationale uitwisseling en voorstellingen op locatie. Te zien in festivalhart De Krakeling, maar ook in Theater Bellevue, ITA, Podium Mozaïek en op het Stenen Hoofd. 

Ga voor meer informatie naar krakelingfestival.nl

Theater De Krakeling is sinds juli 2020 gevestigd op Cultuurpark Westergas, Pazzanistraat 15, 1014 DB Amsterdam

Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden

★★★★★ Volkskrant

"De ongebreidelde fantasie waarmee de makers al dit soort levenspijn voor jong en oud voel- en behapbaar maken, zorgen voor een wonderbaarlijk knap evenwicht." Theaterkrant

"Ook al staat er 6+ achter de titel. IK... eh ik van Het Houten Huis is zo’n meesterwerk." ★★★★★ Volkskrant

"IK... eh ik is zowel muzikaal als verrassend, grappig, overdonderend, herkenbaar, vervreemdend, ontroerend en confronterend." ★★★★ Dagblad van het Noorden

Credits

regie, script Elien van den Hoek
muzikale compositie, spel Martin Franke
decorontwerp, bouw Douwe Hibma
rekwisieten, decor afwerking Marlies Schot
kostuums, vissen, pop Freja Roelofs i.s.m. André Kok
lichtontwerp Desirée van Gelderen
regie assistent Zoscha van Erkel
dramaturgie Preben Faye-Schøll, Loes van der Pligt, David van Griethuysen, Maarten Smit
techniek Tjarko van Heese, Gerrit Schilp, Tomas van Schelven, Roy Vermeer
backstage, spel Daan Hamel (stage)
technisch advies muziek Frank Wienk
magisch advies Woedy Woet
producenten Het Houten Huis, Nordland Visual Theatre i.s.m. Tryater

Meer over de makers

Muziektheatergezelschap Het Houten Huis staat symbool voor het leven; waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Overdag spelen ze voor schoolklassen, van kleuter tot puber. Maar als ‘s avonds volwassen mensen met hetzelfde ongeloof de zaal uitkomen, blijkt dat ontroering en fantasie geen leeftijdsgrens kennen.

Nordland Visual Theatre (NVT/Figurteatret i Nordland) is een internationaal productiehuis op de eilandengroep de Lofoten in het noorden van Noorwegen, dat op projectbasis object- en visueel theater produceert. Ieder jaar maken zij nieuwe producties in samenwerking met gezelschappen uit Noorwegen en het buitenland. Ook verzorgt NVT voortrajecten en residenties en zorgen ze ervoor dat de buitenlandse gezelschappen op tour kunnen door Noorwegen.