Foto: Bart Grietens

George & Eran worden veganisten

George & Eran
di 23 nov - wo 24 nov

IJskappen smelten, dieren sterven uit bij de vleet en vreemde virussen springen over naar de mens.

Kortom, de wereld staat weer eens in brand. Het is tien óver twaalf en de klok die tikt maar door. Om moedeloos was te worden, ware het niet dat de twee wereldverbeteraars weer eens in actie besloten te komen.Dit keer richten ze hun pijlen op de bio-industrie, het klimaat en misschien zelfs op de walvissen.

Een klimaat komedie over voedsel

Als twee mannelijke Greta Thunbergs, offeren ze hun gewoontes, gemakken en geneugten op voor een betere wereld. De twee mediterrane carnivoren laten voor eens en voor altijd het vlees links liggen. Een maiskolf ingevlogen uit Senegal Komt hun keuken niet meer in en een dag niet gedemonstreerd is een dag niet geleefd.

Ze moeten wel, ze hebben geen keus, want net vader geworden gaat het niet langer over hun toekomst maar over die van hun kinderen. Dus zullen zij van nu af aan het goede voorbeeld geven. Ook al worden ze bespuugd, gehaat en vernederd. Alles zullen zij geven voor een betere wereld. 

In deze duurzame klimaat komedie omarmen George & Eran samen met twee vrouwen (zelfs daarin zetten ze hun beste beentje voor!) hun verantwoordelijkheid. Ze kijken elkaar recht in de spiegel. Ze belichten hun tekortkomingen, sporen elkaar aan en worden met hun sierlijke neuzen op de feiten gedrukt. Niemand zal worden gespaard. Want zoals de bijbel het ons zo mooi verteld, Wij allen zijn schuldig.

De nieuwe voorstelling van een van de leukste en relevantste theatergroepen van nu

Volkskrant

"In hun voorstelling nemen de makers klimaatfanatici op de hak, maar intussen zetten ze het 
publiek wel aan het denken." Trouw

"George en Eran worden veganisten is scherp schurende stand up" Scènes

"George en Eran als veganisten hilarisch en genuanceerd" Noord Hollands Dagblad

Credits

concept, spel George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël
concept, regie Koos Terpstra
spel George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Eline van Gils, Nazanin Taheri
regieassistent Iris Vaessen
techniek Bart Schatteleijn