Winter/21/J.

Ryan Djojokarso / LIBI
di 30 nov - wo 30 mrt

Wat vroeger vanzelfsprekend was, ligt nu onder vuur: de suprematie van de witte man. Wat moet hij nu? Ryan Djojokarso brengt een identiteitscrisis op de planken. 

Deze voorstelling is 16+

Portret van een bedreigde soort: de witte man

Het is midwinter en J. staat onder druk. Er waait een nieuwe wind die hem uit balans brengt. Hij weet zich geen houding meer te geven, het voelt alsof hij stilstaat. Depressie ligt op de loer. Hij voert een krampachtige strijd met zijn eigen schaduw, terwijl de lente langzaam in aantocht is. Is er hoop op een nieuw begin?

Lange tijd was het vanzelfsprekend dat de witte man het middelpunt van de samenleving vormde. Maar inmiddels is zijn identiteit onderwerp van het maatschappelijk debat. De traditionele mannelijkheid staat onder druk. Witte mannen worden steeds vaker met hun privileges geconfronteerd of gevraagd om plaats te maken. Zelf hebben ze ook soms last van vastgeroeste ideeën over hoe je je als man hoort te gedragen; gevoelens kun je beter niet uiten, want echte mannen huilen niet.

Choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso neemt het leven van hoofdpersoon J. onder de loep, in een voorstelling vol dans, theater en live zang. 

Een hypnotiserende solo voor danser Oliver Wagstaff en vijf zwarte zangeressen.

★★★★ De Volkskrant

"Djojokarso slaagt er met zijn ploeg in de grond te laten schuiven onder het gevecht om de macht te behouden in een veranderende omgeving" ★★★★ De Volkskrant

Credits

concept, choreografie, regie Ryan Djojokarso
met Oliver Wagstaff, Florans Harris, Tiffany Vicario, Jèrica Sousa da Luz Páscoa, Radna Verweij, Fleurella Hooi
dramaturgie Jappe Groenendijk
assistent artistiek Heleen van Gigch
video Shamira Raphaëla, Sterre van der Spek
decor, kostuum Elsemarijn Bruys
lichtontwerp Ate Jan van Kampen
geluidsontwerp Jorg Schellekens
arrangeur Shanice Redan
productie LIBI
met dank aan Theater Zuidplein, Korzo
met steun van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Den Haag, Stichting Droom en Daad

Meer over de makers

LIBI is de nieuwe stichting van choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso. Ryan heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelzijdig maker met een eigen artistieke signatuur. Hij maakt toegankelijke voorstellingen waarin hij hedendaagse (westerse) dans vermengt met dansvormen en muziek uit andere culturen, met zang, mime, spel en andere kunstvormen. Licht, persoonlijk, speels, beeldend en met humor.