Foto: Marie-José Eldering

Kaap Liefde

Raymi Sambo / Backbone
wo 1 dec en do 2 dec

Wanneer ben je dader en wanneer slachtoffer?

Een scripted reality over liefde, (on)macht en wraak

In een opwelling boekt de overwerkte Astrid een reis naar een Afrikaans land. Terwijl de beach boys zich aan haar opdringen valt haar oog op de veel jongere, trotse visser Kofi. Ze worden verliefd en samen verhuizen ze naar Nederland. Het geluk lijkt hen toe te lachen, ze krijgen een tweeling maar Kofi kan niet goed aarden in zijn nieuwe omgeving. Wanneer Astrid verliefd wordt op een collega, is er geen plek meer voor Kofi in haar leven. Kofi voelt zich machteloos en op een dag haalt hij de kinderen van het schoolplein en vertrekt. Astrid reist met een op sensatie beluste televisieploeg naar zijn geboortedorp. De klopjacht op Kofi begint.

Kaap Liefde is een voorstelling over liefde, (on)macht en wraak. Geïnspireerd op het TV-programma ‘Ontvoerd’ waarin het verhaal van de ‘dader’ niet in beeld komt. Raymi Sambo en de makers vragen zich af: ‘Wat is zijn verhaal?’ Wat laat de televisie ons wel of niet zien?

Een uiterst spannend, opwindend, humoristisch en vooral ongelooflijk origineel stuk

Theaterkrant

"Het vlieg alle kanten op, maar landt uiteindelijk prachtig en vooral tegen John van den Heuvel en de smullers voor de tv wil zeggen: kijk ook eens een beetje verder." Theaterkrant (Keuze van de criticus)

"Originele voorstelling met verfrissend perspectief." Scènes 

Credits

spel Marian Mudder, Romano Haynes, Michline Plukker, Emile Rogissart, Sarah Sahertian
dans Rosanne Bakker, Sirak Areguy, Cedella Steur, Alison Duarte / Mitchell Hamel