In Two Minds

Kalpanarts
dans op dinsdag
di 11 jan 20:30
  • di 11 jan
    20:30
    dans op dinsdag
    Grote Zaal

“Echte macht vereist geen arrogantie, een lange baard en een blaffende stem. Ware macht wurgt je met zijden linten, charme en intelligentie” Slavoj Žižek (Sloveense socioloog)

Een muzikale dansvoorstelling over macht, manipulatie en volgzaamheid

De mens heeft een hang naar macht. Terwijl de een invloed wil uitoefenen op de ander lijken velen zich gewillig te voegen in de rol van volger. Onze samenleving en relaties zijn ervan doordrongen, vaak zonder dat we ons ervan bewust zijn. De Indiase leraar-leerling relatie is daar een goed voorbeeld van.

In In Two Minds onderzoekt Kalpanarts de principes van macht en manipulatie. De strategieën van de heerser en volger zijn complex, maar ook akelig eenvoudig. De vijf dansers en twee muzikanten maken dit spanningsveld voelbaar. Kalpanarts liet zich inspireren door onder meer Bikram Choudhury, Mata Hari, Mao Zedong en Donald Trump.

Een dynamische dansvorm die theatrale zeggingskracht heeft en mooi is om naar te kijken

Trouw

Dance on Mute

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van ‘Dance on Mute’; een initiatief van Kalpanarts om voorstellingen beter toegankelijk te maken voor mensen met een gehoorbeperking. Voor meer informatie over Dance on Mute: kalpanarts.com/danceonmute

Na de voorstelling is er een kort nagesprek met de choreograaf. Hierbij is een gebarentolk aanwezig. Bent u doof of slechthorend meldt u dan aan via danceonmute@kalpanarts.com zodat er een feelbelt gereserveerd kan worden. Per voorstelling hebben wij vijf van deze belts beschikbaar.

Credits

choreografie Kalpana Raghuraman concept Kalpana Raghuraman, Gysèle ter Berg dans Bilal Bachir, Laila Gozzi, Indu Panday, Sooraj Subramaniam, Goda Žukauskaitė livemuziek Maya Fridman (cello), Farid Sheek (daf) muziekcompositie Simone Giacomini kostuumontwerp Aziz Bekkaoui lichtontwerp, toneelbeeld Jeffrey Steenbergen dramaturgie Marc Maris geluidstechnicus David te Marvelde

Meer over de makers

Kalpanarts is in 2015 opgericht door Kalpana Raghuraman (artistiek leider & choreograaf) en Gysèle ter Berg (zakelijk leider & artistic associate). Maatschappelijke en aansprekende onderwerpen dienen als basis. Kalpanarts is een hedendaags dansgezelschap met een kleurrijke cast en achterban. Door Indiase dansvormen samen te brengen met urban- en hedendaagse dans, creëert Kalpanarts een genre overschrijdende danstaal. Als een hartslag is er altijd een sterk ritmisch element aanwezig in het werk. Kenmerkend is het gebruik van voetenwerk, handgebaren en mimiek.