Foto: Clara Hermans

KADRAGE

TUNING PEOPLE
di 4 jan - zo 3 apr

De tweede samenwerking van Vlamingen Jef Van gestel en Peter Vandenmeulenbroecke met veel absurde humor en maar heel weinig woorden.

In dertig houten kaders volgen de beeldverhalen elkaar associatief op. Twee spelende mannen, zoals de dikke en de dunne, maar nu de grote Peter en de kleine Jef, creëren een eigen universum dat bestaat uit dertig gekaderde wereldjes. 

Het spel hangt tussen performance, beeldende kunst en fysiek theater. Het is binnen de kaders buiten de lijntjes kleuren, fysiek en met objecten en attributen. De twee dragen elkaar als planken, tollen met hun lijven rond, ze plakken aan elkaar, ze zwieren elkaar, schreeuwen hun dolle pret uit. De homo ludens in volle glorie!

In deze sombere tijden is deze ode aan de verbeelding een welkome verademing

Theaterkrant

"Dit is gedurfd en inventief visueel theater. Waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open" De Standaard

“De toeschouwers zitten als het ware aan de rand van een speeltuin, en kijken via de grote theaterlijst naar het spelen van deze mannen en ze verwonderen zich steeds opnieuw over wat die twee – vaak tot eigen verrassing – nu weer uithalen." Theaterkrant

Credits

concept, spel Peter Vandemeulebroecke, Jef van Gestel
regie Harm van Geel
spelcoaching Lars Brinkman
geluidsontwerp Ruben Nachtergaele
lichtontwerp Britt De Jonghe
decor Sven Roofthooft, Tomislav Ruzic
kostuums Wim Muyllaert