Foto: Sjoerd Derine

Solitude

De Nieuwe Oost / Ruben Chi
Dans op Dinsdag
di 1 feb 20:30 - 21:20
  • di 1 feb
    20:30 - 21:20
    dans op dinsdag
    Grote Zaal
    Geweest

Een expressieve hiphop-danssolo over de caleidoscoop aan emoties en confrontaties met jezelf in eenzaamheid. En de kracht die schuilt in de confrontatie met je eigen stilte. 

In Solitude toont choreograaf en dansmaker Ruben Chi de hoogtes en dieptes van stilte en eenzaamheid, als mens én als kunstenaar. Want in 2020 viel de wereld even stil. Chi merkte: in die stilte blijft alleen je eigen stem over. De vraag is, wie durft te luisteren - en wie loopt ervoor weg?

Without great solitude, no serious work is possible - Pablo Picasso

Schitterend, hypnotiserend en rauw

Leeuwarder Courant

"De omgang met het alleen-zijn waar we in deze periode allemaal mee te maken hebben, vormt het thema van de solo. [...] Chi laat het lichaam van Joley Groeizaam die emoties pakkend vangen, waarbij de muziek (compositie van Bastian Benjamin) een stuwende rol speelt." Theaterkrant

Credits

choreografie Ruben Chi dans Joley Groeizaam compositie Bastian Benjamin dramaturgisch advies Shailesh Bahoran artistieke begeleiding Adriaan Luteijn, Eve Hopkins kostuum Jivika Biervliet scenografie Annelies Michelle Shakison lichtontwerp Rob Daanen productie De Nieuwe Oost, Stichting SoulCypher

Meer over de makers

Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf. Deze baanbrekende interdisciplinair artiest zoekt in zijn werk steeds de grens op tussen beweging en muziek. Vijf keer op rij won hij de internationale danscompetitie Juste Debout Holland en is hij tevens winnaar van het befaamde Summer Dance Forever festival. Met Soulcypher bouwt Chi in Arnhem aan een duurzame hiphopdansgemeenschap.

De Nieuwe Oost is hét onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. Zij begeleiden beloftevolle nieuwe makers op het gebied van theater, dans, literatuur en muziek, en ontwikkelen verrassende projecten en voorstellingen voor publiek in binnen- en buitenland. 

Deze voorstelling is onderdeel van

Dans op Dinsdag

Spraakmakende choreografieën van eigentijdse dansmakers